Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Române, cum dracu' să-l LAŞI pe Ponta să câştige?

Titlu este inspirat de-un foarte fain articol aici
Si da, Ponta trage si pentru bubele partidului 
pentru ca e seful acestuia si pentru ca nu s-a delimitat de coruptii de-acolo.



   Ieseni, daca mai aveati nevoie de un motiv sa veniti la vot contra lui Ponta, tocmai vi s-a dat cu ciocolata pe la nas:
 Conform Ziarului de Iasi, PSD-isti de frunte din Iasi, inclusiv viceprimarul Chirica (cel care a coordonat, impreuna cu primarul Nichita, taierea teilor de pe Stefan cel Mare) si consilierul local Ostaficiuc (care a incercat anul trecut deturnarea unui protesc contra taierii teilor) s-au apucat sa planteze tei in parcul Copou. Nu inapoi pe Stefan cel Mare (pentru cei dinafara Iasiului, aveti in imagine centrul Iasiului), nu pe malul Bahluiului sau pe unde au mai fost taiati ci in parcul Copou. Te face sa te intrebi, cum bine comenta cineva, daca tufele astea noi nu vor fi scuza sa mai taie, pe undeva, niste tei sanatosi.

   Dar nu despre asta e vorba in postarea asta. Ci despre "de ce acum"? Ce spera PSDistii de la Iasi sa faca cu aceasta miscare? Chiar vi se pare ca intelectualii (cu exceptia celor orbiti de ura contra lui Basescu) ar vota PSDul sau l-ar crede pe Nichita ca va continua plantarea teilor? Si atunci cui se adreseaza acest PR, ca n-a prea mai ramas decat asa-numitului "electorat propriu", cel pe care PSD-ul se bazeaza la Iasi ca-l va scoate pe Ponta presedinte. De fapt, de unde nevoia de PR in capitala unei zone traditional rosie?
   Ia sa mai frunzarim noi niste stiri: DNA-ul taie in cam toti, democratic, dar tunurile mari par a fi PSDiste; atacurile la adresa lui Iohanis continua, ignorarea Monicai Macovei in mass media "prietena" se aplica in continuare, a aparut o sectie religioasa in MAI care raspunde in fata BOR (ASUR contabilizeaza pe Facebook zecile de milioane electorale date Bisericii), proiectul de buget pe 2015 a fost retras de pe site si nu se mai vorbeste despre el (ca nu are cum fi de bine cu atatea pomeni),  pe Facebook au aparut poze cu pungulite electorale rosii, s-au distribuit cupoanele de ajutoare de la UE (cu care, "candva", se vor putea ridica ajutoare de subzistenta la de la primarii) si fluturasi de amenintare cu taierea pensiei, Ponta si-a tras emisiune electorala mascata la TVR1 in Viata Satului si a refuzat o confruntare directa live cu ceilalti candidati, au aparut deja coincidente ciudate in sectiile de votare ale lui Dragnea si, ca sa incheiem iar cu Iasiul, miercuri era suspect de aglomerata Evidenta Populatiei cu niste minoritari foarte ingrijorati ca nu vor avea carti de identitate sa voteze la alegeri (le vor primi sambata).

    E saptamana dinaintea alegerilor. Toate astea nu va miros a disperare? Ma indoiesc ca arestarile PSDistilor vor crea senzatia ca gata, s-a curatat partidul, si ma hazardez sa spun ca fanii miscarii "puie monta" nu vor trece la PSD pentru ca sunt arestati si non-PSDisti. Ba mai degraba cativa nehotarati s-ar putea sa remarce ca Guvernul o scalda cu avizul favorabil dat legii care impiedica divulgarea informatiilor din dosare penale, ca PSDistii n-au gasit unul curat sa-l puna vicepresedinte in Camera Deputatilor si ca cel putin odata pe saptamana Ponta minte pe fata  (si n-am zis nimic de scandalurile "istorice" cu plagiatul, cu apararea lui Nastase, invartita pe Rosia Montana, "martea neagra", neridicat imunitatea penalilor, chestii, cum spuneam, mai vechi).
   E adevarat, poate nu inteleg eu ideea. Nu se poate spune ca Ponta ii are in target pe cei de 30 +/- 10 ani, cel putin nu pe cei din Iasi. Mergeti din Copou pana in Nicolina si tot ce vedeti e "Mandria de a fi roman" (si de a cersi like-uri cu pozele Simonei Halep), chestia cu unirea/schimbarea si "doar Ponta protejeaza pensiile" (am mai vazut un "Doar Ponta a redus taxele" prin Pacurari, si m-am mirat ca nu a aruncat nimeni cu nimic in bannerul ala). Revenind, ma indoiesc ca vreun "puie mont"-ist e mandru ca-i conational cu PSDistii, iar pensiile alea se maresc pe spinarea contribuabililor, adica a celorlalti. Am asa o senzatie ca exceptand "electoratul clasic", restul iesenilor (pana-n 50 de ani, cu studii superioare si nefani Antena 3) parca nici nu conteaza. Lor ajutarea Bisericii, Viata Satului cu Ponta, cresterea pensiilor si plantarea teilor nu o sa le schimbe intentia de vot. 

    Ca urmare, luand in calcul toate manevrele astea de final de campanie, nu cumva cineva i-a spus lui Ponta ca publicul lui tinta se erodeaza si/sau ca nehotaratii ii cam devin ostili activi? Nu cumva exista un val de nemultumire pentru faze ca asta,  magarii ca asta, minciuni crase ca asta, reclame ca asta, manipulari ca asta sau limbi publice cum i-a dat asta, un val pe care presa partizana se chinuie sa-l ingroape dar care, tacit, creste? (n-ar fi prima data, amintiti-va de valul care l-a maturat pe Nastase). Deja cine are urechi de auzit, il aude pe Ponta cum a trecut de la "PSD-UNPR-PC îi asigură 40% la prezidențiale, urmând ca restul de 10% pentru a câștiga alegerile să fie efortul său" la "Obiectivul in primul tur este de 37,5%" (un articol care porneste de la aceasta diferenta aici). Remarcati ca link-urile din aliniatul asta sunt din ultimele cateva zile si sunt majoritar  porcarii "gratuite" dar premeditate, facute pe ultima suta de metri si cu o oarecare sfidare a bunului simt.

     Nu cumva concluzia acestei ultime saptamani de campanie este ca fraza "sunt prea multi fani PSD ca sa schimbam ceva" nu se mai aplica? Indiferent cu cine ar vota "puie montistii", erodeaza din procentele finale ale lui Ponta, si reduce eficienta potentialelor (ha!) fraude. 
      Si ca urmare, nu vi se pare ca duminica asta ar fi momentul sa iesiti la vot? Fanii PSD (vii sau morti) o vor face, dar dincolo de campanii pro-implicare, nu vi se pare ca scuza "si asa nu conteaza" nu mai e atat de valida? Iar ceilalti, scarbiti de politica in general, chiar nu gasiti unul pe care sa merite mai putina scarba decat Ponta? Vedeti ca a lui campanie electorala daca nu va ignora, va ia de prosti; chiar va simtiti bine stand si inghitind, fara sa-i zgariati un pic procentul final?

      Uitati-va la campania PSDista, la cate greseli de om prost sau nesimtit sau disperat fac. Nu vi se pare ca le e frica?
Si atunci, n-ar fi cazul sa incercati macar sa nu-l lasati pe Ponta sa castige?

Un comentariu:

  1. Surse foto:
    http://www.revista22.ro/nou/imagini/2013/1205/tei1.jpg

    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10314647_1500085513567424_834623228504292717_n.jpg?oh=b707ca727b16fcfb56c3ea461dcf6ce8&oe=54DB6AE1&__gda__=1425016424_9a4af1fcea6baa2d512ad912764e84a0

    http://www.ionutiancu.ro/doar-ponta-poate-minti-n-halul-asta/

    https://www.facebook.com/bogdannicolai/photos/a.333033436730907.83747.321342121233372/847219558645623/?type=1

    RăspundețiȘtergere