Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

joi, 4 septembrie 2014

Despre cartiImi place orice forma de discutie despre ce le place altora sa citeasca, astfel incat am accept leapsa primita pe Facebook despre cartile de suflet. Initial m-am gandit sa postez doar acolo, dar apoi mi-am dat seama ca e plin netul cu selectii filosofice, poetice sau asa-numitele "dozatoare de citate". Am si eu astfel de carti care imi plac, dar nu sunt "la sufletul" meu. Postez lista asta, in speranta ca inspira pe cineva sa citeasca si altceva

Nu e leapsa cu “10 carti care mi-au marcat copilaria”, deci excludem culegerile, pe Jules Verne si Karl May. Am sa mai exclud si autorii care imi sunt dragi pentru ca imi amintesc de cel care mi i-a recomandat (Sven Hassel, San Antonio). 

In ordinea in care mi le-am adus aminte:
-Procesul de la Nurenberg. Heydeker si Leeb si-au scris cartea istorica aproape ca pe un roman de aventuri. O carte care o voi recomanda oricand si amatorilor de istorie si amatorilor de povesti bine spuse.
-Intre doua lumi,de Norman Spinrad. O carte SF (politica, marketing, sociologie) nerecomandata minorilor si celor care nu inteleg ca sexul (se) vinde.
-The Colected Stories, de Arthur C Clarke, un volum de peste 1000 de pagini scrise marunt care imi dau posibilitatea sa nu trebuiasca sa aleg pentru aceasta lista dintre toate romanele care imi plac de la acest autor.
-The Complete Robot, o colectie inceputa dar neterminata de povestiri ale lui Isaac Asimov; tot asa, mentionand-o pe asta nu trebuie sa aleg intre Fundatii, O piatra pe Cer, si alte scrieri.
-Enciclopedia Concisa Britanica, prima carte cumparata de mine pe un proiect, pentru ca mi-am dorit-o foarte mult desi nu am reusit s-o citesc.
-O carte citita in facultate, cu autor necunoscut, pe care am inceput-o atunci ca o gluma si am sfarsit-o “indragostindu-ma” de un personaj preot. Am tot cautat-o, dar n-am gasit-o, astfel incat am ramas doar cu amintirea unei perspective “pe placul meu’ asupra religiei. Stiam ca se numeste “Apostolul”, dar e posibil sa fie, de fapt, Arhiereul, de Ieromonarhul Tihon.
-Exploratorul, de Jack McDevitt. Mi-e draga pentru ca nu ma asteptam la multe cand am cules-o, dar m-a surprins placut cu modul de a povesti de nici nu-ti dai seama ca se intampla mii de ani in viitor.
-On Basilisk Station, de David Weber, prima carte din seria Honor Harrington. Mi-a deschis apetitul pentru space navy style military science fiction.
-Razboiul Z, de Max Brooks, o carte recent ajunsa in biblioteca, dar care m-a uns la sufletul meu de fost reporter cu modul jurnalistic in care relateaza un razboi cu Zombi.
-Robocop, de Ed Naha, cartea adaptare a filmului din anii ‘80. Mi-e mult prea aproape de suflet personajul principal ca sa nu se reverse si asupra cartii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu