Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

marți, 30 septembrie 2008

"Masacrul de la Palas"


O stire care a trecut pe langa mine, dar care, cand in sfarsit a venit cu imagini, m-a daramat, cu atat mai mult cu cat ma numaram printre sustinatorii proiectului Palas.

ARHEOLOGIE CU BULDOZERUL
sursa:TeleM
Asta sustine consilierul PD-L Tiberiu Brailean ca se face in spatele Palatului Culturii. Maretele cladiri care vor face parte din ansamblul Palas sunt ridicate pe un teren incarcat de istorie - pe locul vechii Curti Domnesti.
Excavatoare, buldozere, masini de mare tonaj culca la pamant istoria unui oras. Toate aceste monstruozitati se petrec intr-un an deosebit - sarbatorim 600 de ani de la atestarea documentara a Iasului. Insa aceste sarbatori sunt innegrite de masacrul care se petrece in spatele Palatului Culturii.
Consilierul judetean PD-L Tiberiu Brailean, printre putinii politicieni consecventi in problema Palas, a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat ca detine 100 de fotografii cu distrugerile care se fac in spatele Palatului Culturii.
"Este un masacru cum probabil Curtea Domneasca nu a mai suportat de la invazia tatarilor de la 1214. E vorba despre niste situri arheologice, care sapand au fost descoperite. Conform contractului si a legii ele trebuiau protejate...si din pacate s-a facut arheologie cu buldozerul...Adica...daca e adevarat ce vad eu in pozele astea...acele foste case, pivnite domnesti, tunele de fuga cum aratau ele, nu mai exista...Deci este vorba de un masacru, cum spuneam...un atentat la memoria Iasului, la istoria sa...
Lucrarile la controversatul proiect Palas au inceput sa se deruleze intr-o lipsa totala de transparenta: in spatele unor garduri inalte, a unor arbusti la fel de inalti, in spatele unor mashuri imense. Reprezentantii lui Iulian Dascalu au promis, la inceput, ca vor permite accesul jurnalistilor pe santier. De aceasta promisiune s-a ales praful.

Pana aici parea o stire de an electoral, pana cand am vazut pozele (doua calupuri, tot de la TeleM, aici si aici.
Nu cred ca se mai pot adauga multe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu