Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

sâmbătă, 26 septembrie 2015

"Camere de 2 si 3 persoane"

Cred ca niciodata mintea mea nu urla "V-am spus eu" ca-n perioada cazarilor. Asta pentru ca am prins perioada cand toate caminele Universitatii aveau 5 locuri, si am prins si discutia cu intrat C1 in renovare.
Reprezentantii studentilor cerusera conditii mai bune de cazare, astfel incat universitatea le-a dat: C1 a devenit de 2 si 3 locuri, si a avut succes asa de mare, incat urmatoarele, "Gaudeamus" si apoi nou construitul Akademos au urmat exemplul. Iar pentru toate complexele UAIC s-au facut planuri de conversie.


Celor care spuneam ca si asa nu sunt destule locuri ni se fluturau solicitarile studentilor si promisiunea ca se vor inchiria locuri libere in caminele altor institutii. Pana la un punct, toate argumentele erau adevarate: Cu C1 trebuia facut ceva, C2 arata aproape ca o cocina, C3 era una in devenire, C4 nu placea nimanui, desi parca arata mai bine. Celelalte camine aratau de la "le trebuie un strat nou de var" la "le trebuie mai multe straturi de var, ceva amorsa scl". In plus, erau multe locuri de cazare in Tudor (inca nu intrase si Politehnica in programul de transformare a caminelor in minihoteluri). Plus ca atunci cand a fost gata, chiar daca pretul era mare, cererea directa pentru C1 (nu cei care au vrut cazare oriunde; cei care au cerut expres C1) a depasit oferta. Cred ca prin acea perioada UAIC nu a mai putut inchiria locuri in MI-uri si au inceput sa scada numarul de locuri disponibile in Tudor.

Reprezentantii studentilor s-au dus pe alte meleaguri, mandri de CVul lor in care e trecuta functia, sistemul din C1 s-a extins (era o discutie, la un moment dat sa se faca tot Targusorul si tot Titu Maiorescu de 2 si 3 locuri) si cu fiecare extindere, s-a taiat din numarul de locuri. 

In perioada asta, ma uit la studentii care nu au prins cazare. O foarte mica parte dintre ei vor prinde in turul doi pe undeva cu alti 4 in camera. Din astia, dupa o luna "de trai la comun", o mica parte se vor intreba daca nu au cum sa se duca in caminele cu 2 si 3 locuri.

Dar acum cred ca daca s-ar oferi locuri la mansardă deasupra budelor, tot ar fi bătaie pe ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu