Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

duminică, 15 ianuarie 2012

Noi cand iesim in strada?

Noi, cei care de fiecare data cand avem o opinie suntem taxati ca băsişti doar pentru ca nu suntem de acord cu ce zic Badea sau Gâdea.

Noi, cei care citim proiectele de lege inainte de a ne da cu parerea.

Noi, cei care il admiram pe Arafat, dar nu-l iertam ca nu a inteles conceptul de dezbatere publica si a plecat imediat ce l-a contrazis cineva.

Noi, cei care simtim ca ni se strepezesc dintii cand il auzim pe Ponta spunand ca ii pasa de oameni, sau pe Antonescu vorbind de munca.

Noi, cei care am fi vrut o discutie pro si contra legii sanatatii, nu o retragere a ei cum se aduna in strada 0,001% din populatia a 5 orase.

Noi, cei care nu ne simtim reprezentati de cei 200 de oameni stransi de Opozitie la Iasi, sau de cei 1000-2000 adunati de cine stie cine la Bucuresti.

Noi, cei care ne simtim mandri de jandarmii care nu au mai fugit din Piata Universitatii ca la mineriade, ci i-au vanat eficient pe ultrasi.

Noi, cei care simtim parere de rau ca 4 jandarmi au ajuns la spital cu rani grave la manifestarea de sambata.

Noi, cei care vedem cum romani cu capul pe umeri cred dumnezeieste informatii de la Antene si se lasa scosi ca oile la mitinguri si proteste.

Noi cand facem un miting?

20 de comentarii:

  1. Raspuns postat pe Facebook:
    "Vezi Mugurele, tocmai aici e problema... cine a adunat prostimea in strada a gandit-o bine...noi astialalti ar trebui sa iesim in strada sa ne spargem capetele cu gloata asta de lobotomizati ? sa fim seriosi, cine exact a iesit in strada? scursurile inculte, samantarii adunati de pe stadioane si in cel mai bun caz, naivii la fel de inculti dar care inclusi intr-o multime devin la fel de rai pt ca li se pare ca au o justificare (mai includem si cam cate 1 la 10 oi, care venit de la partid stie exact cum sa atate multimea si sa dea tonul la lozincile scrise frumos de PR-istul de servici). Ti se pare ca ai iesi "la dialog" cu ei? Nu, ai iesi sa incasezi flegme, injurii si inevitabil ai deveni participant intr-o altercatie....vezi tu, prostimea asta inca stie de frica : unii din ei au mai incasat-o pe la stadion de la jandarmi si stiu ca bulanu pe oase se muleaza perfect iar ceilalti macar o data intr-o pauza de reclame intre "Nevasta pt baiatul meu" si "Inima de tigan", schimband canalul, au vazut ce batai mai baga politia in multime prin alte tari. Dar tu, filozoful "manipulat" iesit la dialog civilizat, n-ai nici bulan, nici uniforma, nici o sustinere legala sa-l poti bate bine de tot cum merita....asa ca ai incasa-o linistit si de la populime si apoi si de la jandarmi care despartind multimea n-ar mai sti care e care. Ai mai avea chef sa iesi dupa o faza de asta? Asa ca cei care au organizat aceste mitinguri, acolo la partid la ei, stiau exact ca nu va iesi nimeni sau chiar daca vor iesi cativa, tot ar avea de castigat."

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahh, a vorbit vesnicul "anonim", gata mereu de pus pe injurat caci alte cuvinte marete nu-i trec prin vidul cranian. Anonim este si in lumea civilizata, de care se fereste cumplit, si la fel de "anonim" va ramane si pt istorie, atat cea nationala cat si cea a unui cartier sau asociatiei de proprietari din care grota ii face parte. La servici la el? "anonim" binenteles, cei trecuti pe statul de plata si a caror pregatire i-a clasat fisa postului sub femeia de servici nu sunt mentionati...ei nu exista, fac o trebusoara acolo cat sa li se justifice salariul infrim acordat celor cu handicap mental. Dar acasa la el, in grota lui sau alaturi de gibonii la fel de redus mental, e un erou! Bravo dle Anonim similar cu Nimeni, ti-ai dovedit valoarea ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai face referinta la un comentariu anonim la aceasta postare, comentariu pe care l-am sters pentru ca nu dezbatea nimic, doar (ma) injura.
    Iar pentru a da cezarului ce-i al cezarului, comentariul de pe Facebook postat mai sus ii apartine lui Mihai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Singura intrebare valabila e "mie mi-e bine sau mi-e rau?"
    daca iti merge rau poate macar acum ar trebui sa te faci auzit
    un "huo" strigat din gura unor huligani nu inseamna nimic mai mult decat "muie steaua", in schimb daca-l strigi din foame fiindca n-ai unde sa lucrezi, frig fiindca te costa 4.7 milioane cheltuielile lunare atunci se aude putin altfel
    multi sunt iesiti fiindca nu se mai poate, ei nu se intreaba "eu cu cine votez", ei stiu ca doar cu altii

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca folosesc la adresa domnului care a comentat mai sus aceleasi apelative pe care le-a folosit pentru a-i categorisi din Piata si implicit pe mine, se considera o jignire ?

    Vezi tu Mugur, noi suntem buni de scris pe net. Scriem, comentam, aplaudam, likeuim. Aratam cu destu' (eventual mijlociu) scursurile care ies, de la caldurica caminului si (uneori) de la sute de km departare.

    Piata Universitatii nu a fost pentru Ponta, Antonescu sau oricine altcineva. A fost impotriva efectelor unui sistem bolnav, efecte pe care fiecare le-a simtit in felul sau (de aici si motivele diferite care i-au adus pe oameni acolo).

    Si ca sa iti raspund la intrebarea ta - cel mai probabil, niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, ai dreptate, Adi, suntem asi in stat la caldurica si dat cu parerea. Totusi, destui imi spun ca au trecut prin Piata Universitatii in drum spre casa si au preferat sa-si continue drumul, decat sa participe la "asa ceva".
      Ca urmare te intreb pe tine: de ce ai iesit in strada?

      Ștergere
  6. Felicitari pentru initiativa!
    Incep prin a-ti raspunde: Machiavelli spunea la un moment dat ca cei care urmaresc un interes obscur vor castiga mereu deoarece ei vor fi uniti si vor lupta pentru interesul lor in timp ce ceilalti vor sta in banca lor chiar daca nu sunt 100% de acord.

    Ideile pe care se bazeaza proiectul de lege sunt corecte dar proiectul de lege pare a fi doar un draft... nu se spune daca de maine eu voi plati la fel de mult taxe pentru servicii "basic" in timp ce acum am parte de aceiasi bani de serviciul complet...

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi cei care nu am luat suta de lei ca sa votam, noi cei care nu aplaudam la mitingurile electorale, noi cei care nu luam spaga, noi cei care nu avem comisione la contracte de achizitii, noi cei care nu lucram cu firme agreate, noi cei care nu avem nevoie de stadioane si sali de sport in comune cu 3-4000 de locuitori, noi care nu participam la chefurile date pentru popor, noi care nu avem nevoie de luminite multe de Craciun, noi cei care ne rupem masinile in gropi de pe drumurile prost asfaltate si pe autostrazile inexistente, noi care ne uitam la ei cum chefuiesc cu nesimtire pe banii nostrii, noi cei care muncim sa platim sa platim taxe si care nu beneficiem de banii pe care-i platim, NOI CAND MAI PROTESTAM??? Cătă M.

    RăspundețiȘtergere
  8. pe ei pe mama lor ,hoti ordinari

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo, Mugurel... Sa ne anunti unde iesi in strada ca sa venim sa te vedem.

    Semnat,
    Noi (cei care "apreciem" revolutia din scaun)

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor portocalii e degeaba! Oricat de mare ar fi ura voastra, oricat de mult ati dori sa va mai agatati de guvernarea asta de doi lei, trebuie sa intelegeti un singur lucru: SUNTETI PUTINI! Si astia care comentati aici SUNTETI TOTI ! Daca aveti curaj, iesiti la Universitate! Mergeti si le spuneti oamenilor alora flamanzi ca nu sunt atat de flamanzi.! Mergeti si le spuneti miilor de disponibilizati din Romania ca au fost niste puturosi, ca economia acestei tari a fost furata in vederea rentabilizarii! Mergeti sa le spuneti profesorilor subsalarizati ca e normal ca odraslele voastre sa cheltuiasca pe parfumuri mai mult decat leafa lor amarata de dascal pe o luna! Mergeti si le spuneti medicilor care salveaza vieti in spitale ca sunt niste spagari si de aceea liderul vostru suprem nu s-a operat in Romania! Dar sunteti lasi domnilor! Singura voastra forma de protest este maretul minus pe care il dati tuturor celor ce nu gandesc portocaliu. Se termina domnilor! Va doare ca Romania iese in strada dupa douazeci de ani si ca odraslele voastre semianalfabete care au ajuns sub obladuirea indiferentei voastre pline de succesuri, fie sa reprezinte Romania in Parlamentul European, fie sa nenoroceasca oameni fara sa dea socoteala ca doar sunt nascuti din parinti campioni la facut PLACINTE, sunt ironizate! Ne-am saturat de voi domnilor! De voi cei care nu prididiti sa etalati competenta voastra in ceea ce priveste gestionarea unor firme profitabile datorita unor contracte cu statul! De voi cei angajati in multinationale doar pentru ca mamica si taticu' fac parte din anumite organisme cu autoritate. De interlopi "mondiali" INCUSCRITI cu familia prezidentiala. De aceeasi interlopi inchisi de dragul prafului aruncat in ochii opiniei publice pentru ca aceeasi familie prezidentiala sa-si trimita avocatii sa-i apere, pentru ca apoi sa li se demoleze o casa din cele douazeci construite ilegal ca sa dea bine la public. De voi ne-am saturat pana la urma domnilor! AJUNGE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu esti postas "profesionist" si ai dat copy-paste, sau chiar te-ai chinuit sa faci acest post special pentru acest blog?

      Ștergere
  11. Raspunsul e: Niciodata. Eu am de lucru si dupa ce am de lucru, nu traiesc dn banii pe care mi-i da USL-ul sa ma duc la manifestari, si nici n-am timpul liber e care il au pensionarii din Piata Universitatii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fara perdea: Nu ai inteles.
    Legitimarea ideii de schimbare mi se pare cea mai importanta parte a manifestatiilor din 2012. PDL nu mai doreste la guvernare pentru ca falimentul urmeaza in cateva luni. Lista a ce a promis c va face si nu a facut .... e prea lunga. Ca urmare a manifestatiilor va organiza altcineva alegerile iar martirii dreptatii vor pleca de la guvernare cu sansa unui viitor politic ... Va plange Udrea ca isi va pierde .. ministerul. Nu chiar toti pentru ca unii ... unii se vor muta la Ibitza ca au cu ce. Nu au facut reforme in 8 ani ca nu i-a lasat... opozitia, Geoana, Ponta ....
    USL vine la guvernare si se iau iar masuri nepolulare pentru ca trebuiesc indreptate greselile trecutului si sa se impace cu pasalele de la Bruxelles. Inca doi ani Poporul va inghiti pentru ca ei au vrut schimbarea si vor primi subvantii periodice pentru acoperirea inflatiei sau a altui joc de dame. Toata lumea imparte malaiul si cu asta gata. Poate vor mai pleca 300000 de tineri din tara , ca dupa piata Universitatii , dar asta nu schimba spectrul politic.
    Te rog sa te gandesti la zicala urmatoare. If quitters never win, and winners never quit, what fool came up with, "Quit while you're ahead"?

    Este o chestie ... cum sa spun .... nedreapta. O sa castigam toti in momentul in care sensul politic va fi ca sa castige tara chiar daca va muri soldatul Nu invers ca pana acum. ....

    PS. Daca iesi in strada sa ii sustii stabilitatea sau cum vor ei sa spuna la organizarea alegerilor de PDL, gresesti NU pentru ca "PDL USL aceeasi mafie ".... sau "pleaca ai nostri vin ai nostrii" .... Gresesti pentru ca nu ii respecti pe toti cei care la vot oricum au sa le dea un mare sut. Sondajele nu sunt chiar atat de trucate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa 8 zile de manifestatii au iesit in strada, in total vreo 10.000 de oameni, dintre care unii se tot repeta. Hai 20.000 de oameni, dar tot este sub 0.1% din populatia Romaniei (plus ca sunt cativa pe care, cel putin in Bucuresti si Iasi, ii vad iar si iar). Nu mi se pare ca se legitimeaza vreo "idee de schimbare". Si pe masura ce apar tot mai multe informatii despre cat a investit Opozitia in aceste manifestari, mi se pare, dimpotriva, ca este un fiasco din punct de vedere al legitizarii schimbarii.
      Nu neg, in strada sunt si oameni nemultumiti. Nu neg, si in fata televizoarelor sunt o multime de oameni nemultumiti. Doar ca tare mi se pare ca exceptand cativa interesati direct (http://www.econtext.ro/eveniment--2/social/video-de-senzatie-dovada-ca-participantii-la-mitingul-usl-au-fost-platiti-este-real.html), multi nu au nici o intentie sa-l schimbe pe Basescu cu Ponta sau Antonescu.
      Cat despre masurile nepopulare ale USLului, e bine ca de pe acum le anticipezi. Inseamna ca stii tu ceva de planurile lor economice; exceptand promisiuni, eu inca nu am vazut ceva concret.

      Ștergere
    2. Hai sa analizam coerent.
      Au promis reforma adm ........... nereusit
      reforma in sanatate ............. nereusit
      reforma institutiilor de stat ... nereusit
      ..................................
      o sa traim mai bine ..............nereusit

      De ce nu au reusit atat timp cat au avut tot. Si si-au asumat noi legi , cod civil , cod penal, cod ... si nu au reusit sa faca nimic. Nimic din ce au promis.

      Educatia e ca inainte, ba chiar mai rau cu noua lege. O sa mai promoveze tineretul la functia de prof univ .... costa deja facultatea de mai bine pleci in SUA . E nepotism cat incape. Corect?

      Sanatatea si-o asumau ca sa vanda spitalele catre prietenii lor. CAte scanaluri de doatare cu membrii pdl in echipa ai auzit? eu foarte multe...

      Armata e pe butusi , vor sa cumpere F16 de la fier vechi. avem baze straine pe teritoriu national. De ce?

      Economia ... A plecat Nokia, Renalult muta Dacia in Maroc, ce se mai produce???? Rosia montana sustinuta de cine?

      Politic. ..Ce autoritate mai are extern institutia presedintelui RO? Ai uitat de rapirea jurnalistilor? de pozittile total antival in problema Libia sau Euro?
      Cum ne mai intelegem cu Rusia? De ce costa la noi gazul cat costa?

      Te rog sa vezi si sa gandesti tu. Cine a guvernat in ultimii 8 ani? Ce au facut? Cum traim? Cate impozite platim?

      Cate spitale s-au desfiintat anul trecut?
      ai auzit de exepmlu de Spitalul de boli cronice din Solca?
      Ai auzit de retrocedari ilegale de padure?
      ai auzit de scutirea de impozit pentru tinerii programatori?
      ai auzit de scolile inchise in ultimii ani?
      Stii ca s-au dat cei 25% retinuti jandarmilor in ultimul an inapoi zilele trecute - inclusiv norma de hrana?

      Va rugam sa ne scuzati nu producem cat furati. E foarte real.

      Problema este ca se incearca acum cu acordul tacit al unor PDL-ei sa se paseze guvernarea de asa maniera incat sa fie perpetuat sistemul. Partidele pleaca oamenii raman. Miza este cine si unde. Si cum se vor organiza alegerile.

      Fiecare partid care vine la putere trebuie sa aiba sustinatori si va avea clientela. Solutia este sa il schimbi pe Boc cu Ponta desi personal il prefer pe Tariceanu. Oricat de nasol suna asta trebuie facut acum. Chiar daca stii ca vor administra in continuare un faliment poate vor face si altceva...

      Legitimarea ideii de schimbare de care vorbeam este pasul care duce la sustinerea oricarei politici pe care doresc sa o ia.

      Decizia corecta au luat-o cei plecat de aici de mult. Ei au inteles ca e mare gradina lui Dumnezeu si multi au sarit gardu .... inclusiv noi care nu facem nimic sa scapam din situatia asta.
      Nu mai accept nici scuzele mele pentru ca nu am facut nimic pana acum. Stii tu scuze de tip am rata, am copil, am o situatie, am parinti bolnavi etc

      Ștergere
    3. Non sequitur. Ai fost contrat pe legitimitatea schimbarii ca raspuns la manifestatia a sub 0.1% din populatia tarii (plus cei care se tot repeta). Ai replicat cu declaratii politice anti guvernarea actuala. Corecte, incorecte, nu au legatura cu ce contrai.
      Mugurel, cred ca ai atras atentia postacilor profesionisti.

      S.

      Ștergere
  13. Just. M-a luat valul ... imi cer scuze.
    Legitimarea schimbarii e ceea se se vrea si impune chiar daca schimbarea va fi prin vot. 0,1 este mai mult decat suficient pentru a crea o psihoza in mase acum. Rezultat va fi perpetuarea sistemului clientelar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vă respect opinia, dar nu vă înțeleg „superioritatea”. Puteți ieși la miting oricând, chiar dacă vă cheamă, chiar dacă nu vă cheamă Sămădăul în Piață să vă întrebe:
    „Am mințit când am... ?”
    Din partea mea să-i spuneți, vă rog:
    „Ai mințit, bă!”

    P.S. Remarcați, vă rog, că nu am lăudat Opoziția. PD-L și USL nu-i (sunt) aceeași mizerie, sunt două mizerii diferite.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am uitat un P.S. 2:
    Boni pastoris est tondere pecus non deglubere.

    RăspundețiȘtergere