Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

marți, 20 decembrie 2011

Curatenie de Craciun

—Ai grija, Mugurel, ca acum incep sa se vada defectele femeii.
—Adica?
—Este perioada curateniei.

—Ai observat ce inseamna la o femeie sa faca curatenie? Ea isi da cu parerea in mintea ei ce ar trebui facut in cazul unei curatenii de sarbatori, si (foarte important!!) cat ar trebui sa dureze curatenia asta. Nu conteaza ca nu este urma de praf pe geamuri, ele trebuie spalate!! Nu conteaza ca covorul arata impecabil (si este infipt adanc sub dulapuri si paturi) el trebuie batut. Mai sunt cateva care s-ar abate de la regula scosului covoarelor, dar daca te uiti asa cu atentie la ele, parca-parca le pare rau ca s-au multumit cu aspirator, biocarpet, si iar aspirator. Parca-parca nu e la fel, si daca s-ar amana nu-stiu-cum sarbatoarea asta cu vreo doua zile, sa vezi daca nu te-ar pune sa bati covorul.
Dar cea mai nasoala chestie este cand isi dau cu parerea in mintea lor despre cat ar trebui sa dureze curatenia asta. Ai facut lista, stii ce ai de facut, ai aspirat/deprafuit/spalat repede, si numai o vezi ca “Nope! Nu e bine”. Nu e destul. Mai trebui periat nu-stiu-ce, spalat nu-stiu-unde, sau, ca sa vezi, acum este momentul pentru scos toate hainele din dulap si facut ordine. E genetica, pur si simplu femeia nu poate concepe ca te-ai miscat mai repede decat anticipase ea, ca nu trebuie sa se chinuie pe cat se astepta cu facut curat. Si numai incepe: “Cum sa te joci acum, cand se apropie Ajunul Craciunului!?! Si ce daca am terminat ce aveam de facut, cand nu erai tu atent am scos tot din dulapuri sa schimb hartiile de pe rafturi!”. Normal ca asta dureaza un secol (femeia cand intra intr-un dulap de haine, nu poate doar sa le scoata si sa le puna inapoi; tre’ sa mai si probeze cateva — sa vada daca i-a crescut fundu’). Normal ca se face seara, mai are una alta de facut, de gatit, etcsamd.
Si la urma, cand s-a facut noapte si nu-ti mai arde de nimic, numai o auzi zicand “nu asa ca acum arata mai bine?”. Iar tu te gandesti ca, exceptand vreun gainat disparut de pe pervaz, totul, dar totul arata absolut la fel ca ieri.

18 comentarii:

  1. Ce bine ca nu avem femei la server... te-ar fi pus sa faci curat pe masa... (sper ca nu o sa modifici mesajul :) )

    RăspundețiȘtergere
  2. Candva voi posta ceva si despre cum lucrurile, odata aranjate de o femeie, nu mai sunt gasite de barbatul care chiar le folosea.
    Pe biroul meu lucrurile sunt aranjate tridimensional, si in majoritatea cazurilor, stiu care (pe) unde-s

    RăspundețiȘtergere
  3. :) o sa fac referat de ochelari 3d ca sa gasim si noi ceva acolo... cat despre femei, la server... mai bine sa nu vorbim... se supara puiu :))

    RăspundețiȘtergere
  4. well... conceptul de curatenie al femeilor este diferit de cel al barbatilor, insa deoarece apartinem exclusiv uneia dintre cele doua categorii/sexe, suntem subiectivi. deci.. nu putem sti cine are dreptate sau viziunea corecta asupra lucrurilor:)

    RăspundețiȘtergere
  5. cum sa te joci ?

    bine ca nu ai avut zapada ca sa dai covoarele prin ea ca nu scapa nicunul !

    o femeie la server e o femeie , trage cu aspiratorul in o priza , uita sa puna triplu de la nustiuce sw, scoate macar un cablu de la serverul principal , si bate in piept cat de greu a fost de a ajunge de a miscat acel tower care acum da :
    request timed out

    nu pomeniti de acea camera secreta , ea e impecabila (mai ales daca are aspirator cu apa) !

    RăspundețiȘtergere
  6. Problema e ca barbatii isi ajuta sotiile/prietenele doar de Pasti si Craciun la curatenie, iar in timpul anului....cine face curatenie?:)de ce va plangeti? ar grebui sa va bucurati ca ajutati cumva la bunastarea familiei si a casei, plus ca dai dovada cat de mult iti iubesti partenerul...dar parerile sunt impartine:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Cert e faptul ca nimic nu va multumeste! Daca cureti, de ce cureti?! sa murdareste din nou... Daca nu cureti, ce femeie esti tu?! asta e casa?! daca vorbesti, de ce vorbesti?! daca nu vorbesti, nu ai personalitate?! daca nu lucrezi, te intretin!!!! daca lucrezi si aduci mai muti bani decat el acasa... ti-ai pierdut feminitatea...

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce nu prezinti si cazurile moderate care se multumesc doar cu aspirat biocarpet aspirat, exista crede-ma :). Si intrebare cate zile ai mancat mancare rece pentru postul asta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Postarea este un rezumat al unei discutii mai largi. Printre participanti nu s-a numarat nimeni care sa mentioneze doar aspirat-biocarpet-aspirat, ca mod de operare.
    Pe de alta parte, cati (sau cate) cunoesti care chiar sa nu ofteze dupa un batut traditional?

    RăspundețiȘtergere
  10. eu nu oftez in mod clar dupa batutul traditional al covoarelor si mutatul mobilelor. si cred ca-mi mai vin in minte vreo 3-4 persoane

    RăspundețiȘtergere
  11. Ia zi, Madalino, ai cumva vreun "unul" pe langa tine sa-l poti bate la cap ca vrei covoare scoase? Nu cumva nescosul covoarelor nu e semn de evolutie, ci de "acri-s strugurii"?

    Iar pentru anonimul de mai sus cu "nimic nu va multumeste", sa nu incepem cu "nimic nu multumeste o femeie"

    Respect

    RăspundețiȘtergere
  12. Nescosul covoarelor e clar semn de evolutie si nu de "acri-s strugurii" in contextul in care eu am fost cea care a batut covoarele in casa alaturi de mama cam de prin clasa a 8a pentru ca nu avea cine sa le bata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu le-am batut, chiar daca are cine sa le bata. Stii, la inceput am zis ca nu misc nimic din camera...si pana la urma am tras SINGURA tot! Si DA era praf dupa pat si dupa sifonier, ca pe acolo nu ajung niciodata cu aspiratorul (pt motivul ca sunt lipite de perete :D). Cat despre curatenie in dulap/sertare, sa stii ca e folositoare, macar de dopua ori pe an arunci toate nimicurile care iti ocupa spatiu!
    Morala: stie ea femeia de ce trebuie sa miste tot.
    Iar chestia cu jocul...sincer mie nu imi convine ca dupa o zi de munca, a mea si a lui, sa vina sa stea lejer la un joc si eu sa robotesc prin casa. Ca nu stau cu fundu pe scaun la birou si ma plang ca sunt obosita degeaba. Ca sa nu mai vorbim ca, de multe ori, mi-as dori sa pretuim putinul timp petrecut impreuna, 2 ore pe zi, facand ceva impreuna, in loc separat.
    Dar nah, gandire feminina.Zi ca n-am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  14. P.s. Si cand o sa ai copilul tot o sa te pui la un joc dupa o zi de munca (evident obositoare), in ideea ca ea a stat acasa si ar trebui sa fie odihnita?

    RăspundețiȘtergere
  15. Scrie mai sus ca postarea este rezultatul unei discutii pe aceasta tema. Daca erau ideile mele, nu le puneam sub forma unui dialog.
    Cat despre copil, da, sper ca dupa o zi obositoare o sa ajung acasa si o sa ma relaxez la un joc, in timp ce copilul doarme linistit si sotia citeste sau ceva de genul asta. Stiu ca nu o sa se intample asa, dar daca tot ma intrebi direct, pot sa sper, nu?

    RăspundețiȘtergere
  16. Hey! Craciun Fericit! Eu sunt femeia (fata cel putin) si mi-a luat 2 ore sa curat toata casa ( plus facut brad si aranjat putin ... in stil de sarbatoare) si asta pe 24 dimineata. Nu ma gandesc sa mut covorul ala imens sau sa dau cu biocarpet never de ever. Mai bine arunc covorul. Si asa nu intra nimeni incaltat in casa, de ce sa imi pierd viata pentru niste lucruri inutile. Mai bine ne jucam pe WII :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Speranta moare ultima :))
    Ai fost copil cuminte cand erai mic? Poate iti mosteneste personalitatea :D

    RăspundețiȘtergere