Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

vineri, 10 iulie 2009

Se inchide Yahoo Blog.

Bine, asta era stire veche, cei care ati avut blog acolo ati primit deja mail cu ce sa faceti si cum sa faceti.
Chestia asta trebuia postata mai demult, dar luat cu pregatirea admiterii la FEAA abia acum mi-am gasit timp sa fac sa mearga toate prostiile de convertoare din Yahoo in Blogger. Anca a renuntat, a ales cealalta optiune si si-a mutat blogul pe Yahoo Profile, dar s-a aratat dezamagita de simplitatea posibilitatilor de acolo.
Totusi, pentru cei care (ca mine) au gasit mesajul Yahoo la Spamuri, Yahoo Blogs se inchide pe 13 iulie si se sterge totul. Pana atunci lumea are optiunea de a-si muta blogul pe noul Yahoo Profile, sau de a-l exporta intr-o arhiva, pe care sa si-o importe in alt serviciu de blogging. Exportarea merge step-by-step daca stiti sa cititi instructiunile in engleza. Blogger nu are convertor direct din Yahoo Blogs, dar Wordpress a transformat foarte bine si prompt arhiva Yahoo in postari (asta daca se intreaba cineva de ce exista mugurelpatrichi.wordpress.com). In cazul meu, a trebuit sa incarc arhiva facuta de yahoo in Wordpress, sa le export din Wordpress (ca sa schimb formatul arhivei), sa incarc fisierul exportat de wordpress pe site-ul http://wordpress2blogger.appspot.com/ si ce iese din aceasta ultima convertire sa import in Blogger (iar fisierul exportat de Wordpress a trebuit editat in cod pentru ca Blogger nu permite importarea de cat a vreo 50 de postari/zi).
Daca n-ati reusit sa ma urmariti pana aici, faceti-va (repede!) noul blog pe Wordpress si cautati pe google dupa “importing yahoo blog into wordpress”. Tot procesul e mult mai simplu decat pare, si vedeti voi dupa daca va mutati pe Blogger sau nu.

Ma asteptam ca la anuntarea inchiderii Yahoo Blogs sa joc tontoroiu (pentru ca mie chiar mi-au iesit peri albi la unele faze, inclusiv cand am apelat la “support”), dar, ca de obicei, ma gandesc la cei care tre` sa se mute si imi pare rau. Stiu destui care o sa-i duca lipsa, dar nu si eu; din partea mea, Rest in Offlines, impreuna cu restul serviciilor Yahoo nelagate de mail/mess.

2 comentarii:

  1. De ce nu ai ales sa ramai pe wordpress? Blogger are o groaza de probleme si e limitat. In plus, e mult in spatele celor de la WP. E alegerea ta si nu te blamez dar de ce sa te chinui? Si eu am pornit pe blogger si cand am trecut pe monoranu.ro a trebuit sa pun WP si ca sa export continutul si sa-l import dincolo a trebuit sa fac si monoranu.wordpress.com ca altfel nu mergea. Prin urmare, experienta imi spune despre blogger ca e un shit. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inceput si eu cu wordpress, dar apoi am citit ce am si ce nu am voie. Unul dintre elementele blogurilor gratuite era "endorsement-ul", pe ideea ca nu am voie sa fac reclama la produse (era o derogare pentru 2 campanii umanitare, parca). Stiu ca tinta lor era AdSense-ul, dar mi s-a parut restrictiv in conditiile in care la momentul ala faceam campanie umanitara pentru cineva si mai era cineva "la orizont". Chiar si fara adsense (nu... simt nevoia) nu ma deranjeaza sa ajut pe unul sau pe altul (cum e cazul anunturilor care s-au mai perindat pe aici).
    Asta e un blog, si discutia era despre bloguri. Pentru un site personal (cum e monoranu.ro), recunosc ca au o multime de chestii suplimentare. Pe de alta parte, cred ca e si o diferenta de "produs": site-ul personal e site personal, blogul e mai... simplu.

    RăspundețiȘtergere