Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

luni, 29 iunie 2009

“It`s happened before and it will happen again"


Urmaream filmuletul asta(“sad, but epic, but sad”, si neaparat cu casti) si stirea asta, si am ajuns cu gandul la sfarsitul lumii and stuff. Nu ma consider fatalist, desi o anumita doza de logica iti spune ca atunci cand chestii s-au intamplat conform unor profeti, ar fi bine sa-i asculti atunci cand vorbesc. Ma agat si eu ca altii de speranta ca unele concepte din predictii sunt aspecte neintelese de catre antici ale prezentului (vor cobora masini din cer=o sa aterizeze avioane), respectiv de convingerea extrem de sincera ca viitorul nu e batut in cuie.

Frumusetea cu competitia dintre Discovery si National Geographic este ca fiecare trebuie sa vina pe de o parte cu date precise, si cu imagini elocvente. Ca urmare am gasit nenumarate ilustrari grafice ale modului cum lumea/viata se termina/poate termina.

Fraza din titlu pare foarte actuala cand vorbim de supervulcani, explozii solare , supernove, prostia omeneasca… Si chiar daca sansele sunt foarte mici sa se intample, nimeni nu-si doreste sa fie la capatul gresit al unei statistici.



Stiti care e problema cu predictiile apocaliptice? Ca toate par a se intampla in timpul vietii noastre. Fara sa amintim de Nostradamus, sau Apocalipsa, avem ultra mediatizatul calendar maias care prevede sfarsitul “unei ere” in 2012 sau pe Urania care citeste in stele ca situatia pe pamant se va agrava pana in 2012 cand se vor “inversa valorile”. Nici nu trebuie sa dai pe OTV ca sa auzi ca nu stiu-ce prezicatoare vede al treilea razboi mondial, sau sa joci jocuri sf ca sa afli de conflicte inchipuite (“For decades, millions died for the same piece of rock. Again... and again”).Trebuie doar sa stii ca exista fanatici, explozii solare, asteroizi, explozii vulcanice, stratul de ozon, multa prostie umana, si stiti ce e si mai naspa?


Finalul filmuletului de la inceput, fraza profetica: “the evidence shows that this had happened at least 6 times in Earth history; nu stiu daca s-a intamplat asa (grafic), daca s-ar intampla asa (stiintific) (totusi, “un meteorit cu diametrul de 10 km este mai inalt ca muntele Everest”), dar extinctii au fost, razboaie au fost, si daca ii credem pe unii, nici o intalnire cu extraterestrii n-ar decurge chiar in stilul “happy nation” din Star Trek.

Filmuletele din postarea asta sunt niste “docudrame” marca BBC, va invit sa aveti timp sa le urmariti. Pentru final noi sa revenim la "profeata" din stirea cu care am inceput. I se spune(a)
Baba Vanga, si daca nu ati ajuns deja la wikipedia, va ofer eu de-acolo predictiile ei pe secolul asta:

2010 - World War III will begin in November 2010 and end in October 2014. Will begin as usual, then nuclear will be used initially, and then chemical weapons.
2011 - As a result of the fallout of nuclear fallout in the northern hemisphere will not be any animals or vegetation. Then Muslims will wage war against chemical surviving Europeans.
2014 - Most people will suffer skin cancer and other skin diseases (a consequence of chemical warfare).
2016 - Europe almost lonely (empty).
2018 - New China becomes a world power
2023 - A little bit of change in the Earth’s orbit.
2025 - Europe still little settled.
2028 - Creating a new energy source (probably a controlled thermonuclear reaction). Hunger is gradually being overcome. Launched a manned spacecraft to Venus.
2033 - The polar ice are melting. Greater levels of the oceans.
2043 - The world economy is thriving. In Europe, Muslims rule.
2046 - any bodies (organs) can be manufactured (cloning?). Replacing the bodies is becoming one of the best methods of treatment.
2066 - During the attack on the Muslim Rome, the United States used a new kind of weapon - the climate. The sharp cooling (instant freezing).
2076 - Classless Society (communism).
2084 - The restoration of nature.
2088 - A new disease - aging for a few seconds!
2097 - The rapid aging defeated.
2100 - Artificial sun illuminates the dark side of the Earth.

Poate asta e problema adevarata cu predictiile… e usor sa locuiesti in Australia si sa citesti despre faptul ca in 2025 Europa e inca foarte putin populata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu