Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

duminică, 22 iulie 2007

Nu te insel pentru ca nu simt nevoia

Asa cum am promis, postez o discutie pe mess pornita de la comentariile iscate de povestea Ancai
(cu punctul meu de vedere prezentat aici).

Eu: sal
Eu: sunt curios ce ai prefera tu intre o femeie care nu inseala din principiu si una care mai inseala dar nu si pe tine.
Eu: discutia a pornit pe blog

El: nu ma deranjeaza femeile care inseala
El: "principiul" de a "nu insela no matter what" mi se pare ca provine dintr-o inteligenta limitata (emotional(a))
El: si nu in ultimul rand, duce la limitarea dorintei (naturale) de "mai bine"
El: pe aceeasi femeie pe care o vad (aud) ca nu inseala in principiu, o vad si lucrand de la 8 la 5 intr-un job de kkt, cu 2 copii acasa si fara pespectiver profesionale, materiale sau sentimentale
El: pe de alta parte
El: mi s-ar parea corecta o formulare de genul "nu insel in momentul in care sunt cu cineva la care tin", cu 2 alternative:
El: 1. daca apare cineva la care tin mai mult, atunci i just say goodbye and move on
El: si 2. daca tin = o iubesc, atunci intradevar, nu insel
Eu: si in acest al doilea caz nu inseli pentru ca o iubesti sau pentru ca nu ai gasit pe cineva la care sa tii mai mult?
El: nu insel pentru ca nu simt nevoia
El: daca vrei intram intr-o discutie lunga despre a iubi, the one, suflete pereche si "mai pereche decat pereche"
El: despre simtit nevoia, cred ca ti-am dat exemplul; intrebam pe cineva, la un moment dat - daca ar fi undeva intr-o deplasare, intr-o tara unde nu o sa mai ajuga vreodata, si o femeie extraordinara i-ar propune un one night stand, fara ca sa se mai vada vreodata, sa schimbe numere de telefon, sau altceva, daca ar insela sau nu
El: si mi-a zis exact ce ti-am zis si eu - nu, nu as insela pentru ca nu as simti nevoia
Eu: atunci poate ca discutia ar trebui sa fie despre nevoia de a insela si cand apare aceasta, cu "a iubi, the one, suflete pereche si "mai pereche decat pereche" ca elemente constituente a discutiei
El: pai e simplu - nevoia de a insela poate fi impartita in doua:
El: nevoia de a insela atunci cand "ceva" nu merge; sexul fiind componenta cea mai des intalnita ; persoana cu care inseli nu e neaparat mai buna, dar iti satisface nevoia aia (care trebuie sa fie un sine qua non)
El: si a doua, normal, fiind cand esti sa zicem, multumit de ceea ce ai, dar apare "ceva" care te "multumeste" si mai tare
El: si aici spre deosebire de mai sus, e vorba de ansamblu nu doar de o componenta
El: prima chestie de obicei e temporara, a doua o vad ca fiind definitiva (adica relatia actuala e terminata)
Eu: aici aparand si conceptele de suflete pereche si "mai pereche decat pereche"?
El: exact
Eu: sa inteleg ca in viziunea ta diferenta instre suflet "pereche" si suflet "mai pereche decat pereche" este faptul ca primul este o eroare?
Eu: o chestie care ai crezut-o dar pe care realitatea ti-o demonstreaza gresita?

El: aici inca incerc sa ajung la o concluzie
El: nu cred ca e gresita
El: sufletul ala e the one, pana cand apare alt the one; si ar fi ramas the one, daca nu ar fi aparut the one-ul; nu e neaparat gresit, e doar o chestie de pozitionare in timp si in anumite conditii
El: ma gandesc daca as putea sa fac o paralela cu adolescenta cand idealul unei relatii era o tipa buna cu care sa faci (in sfarsit) sex
El: si maturizarea cand deja incepi sa cauti (si) si altceva
Eu: cautand, candva, ca si tine concluzii/explicatii, m-am "linistit" cu gandul ca "suflet pereche" este sufletul care, presupunand ca se crede in asa ceva, iti este harazit. Doar ca asta nu inseamna ca, neaparat, este cel mai bun pentru tine. Poti fi pe unde complementare, ca sa devin un pic tehnic, sa intelegi de ce iti este suflet pereche, dar ceva/cineva poate interveni
El: "harazit" ?
Eu: termenul necesita explicatii, caci nu implica neaparat divinitatea, sau destinul, in sensul de "scris in stele"
Eu: "perechea" asta poate fi cineva care se muleaza incredibil de bine pe tine (vazut ca ansamblu: mod de a gandi, mod de comportare, idei de viata, sex, in masura in care este important, etc)
Eu: doar ca nu este obligatoriu sa sfarsesti cu respectiva persoana; poate ati avut o relatie, poate nu, sau poate in timp ce erai cu "perechea" ta ai descoperit ceva ce te "multumeste mai bine"
Eu: se pune problema carei din relatii ii poti atasa eticheta "the one?"
Eu: prima fiind "perfect match", a doua fiind "perfect happiness"
Eu: iar "the one" fiind, prin definitie unic, chiar daca este evaluat prin prisma unei specii asa de nestatornica precum omul?

5 comentarii:

  1. Foarte faina discutia. Am observat ghilimelele, dar vreau sa precizez o chestie. Eu cred ca nu exista "perfect match" (2 persoane reprezinta doua entitati diferite si deci e imposibil sa se potriveasca perfect in atitudini, idei, comportament, reactii, sex etc.). Cred ca pot semana, se pot completa sau pot fi in mare pe aceeasi lungime de unda. Eu cred ca "the one" e o combinatie intre asa zisele "perfect match" si "perfect happiness". Degeaba te potrivesti cu cineva daca nu te face fericit si degeaba iti bucura sufletul daca n-aveti nimic in comun.
    Cat despre femeia fatala care seduce barbatii in deplasare si care este respinsa pentru ca barbatul nu simte nevoia, ma abtin de la un zambet. :o) Probabil psihic nu simte nevoia (presupunand ca are pe cineva "pereche acasa"), ca fizic ma cam indoiesc...:o)

    RăspundețiȘtergere
  2. Altfel spus, pui, consideri ca "the one" este cel pe care il alegi tu sa fie "the one", in nici un caz cel "ales logic" (se potriveste cel mai bine) sau "empatic" (te simti cel mai bine cu el).
    Cat despre cum resimt baietii fizic nevoile, pweeese, tăt credeţi voi ca bea RedBull barosanul cum apare una imbracata ca o menajera franceză.

    RăspundețiȘtergere
  3. De fapt Mugurel, era vorba de nevoie fizica -referitoare la distanta si abstinenta, nu neaparat la sex-appeal'u tipei. Diferenta apare atunci cand esti plecat de langa persoana draga vreo 2-3 luni-juma de an-mai mult. Si atunci cand apare o tipa super-faina (menajera franceza,lol) dupa acel an de singuratate... unii se pot gandi sa isi ia macar o noapte un "pat cu suflet".
    Propun experiment : trimitem un baiat (de ex. tu-ca tot te credeai asa tare :D pe pozitii), im delegatie pentru juma de an si apoi platim o dansatoare sa te atraga. Ne spui dupa aia senzatiile :D Bineinteles ca o vei refuza, stiu asta dinainte, dar totusi sa vedem cat de usor iti este :)
    De asemenea altii se pot gandi la patul ala si cand pleaca numai pana in capitala, de exemplu, dar nu se pune problema aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mandre sunteti voi fetele ca noi baietii avem... chestii care reactioneaza vizibil "atunci cand apare o tipa super-faina"; cat de mult va chinuiti voi "sa va abtineti de la un zambet". La randul meu, mustacesc gandindu-ma la reclamele la Axe si la filmele cu fete dand in balbaiala cand le vrajeste cate unul-mai-idiot-ca-altul.
    Oho, suntem chit la gandit cat de greu ii e celuilalt sa reactioneze "in deplasare". Doar ca e inutil. Important este nu ca "iti tremura", ci ca iti tremura in proprii chiloti. Sau, iertata fie-mi vorba directa, intre propriile degete.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac oamenii astia cu mentalitatea de "the one"...aia care isi cauta persoana "harazita" (predestinata)...viata le da singura raspunsul...stai si astepti...dai cu shutul la diferite relatii pentru ca "nu miroasea a za one"...si tot asa din floare/banana in floare/banana (sa nu fi unilateral)...binenteles timpul trece (intineresti adica si arati mai bine :D ), te dedici pisiciculturii (crescut si educat de matze) sau respectiv blind-date-urilor cu caini, umpland timpul pana la aparitzia magnificului za one....si acest za one (fie el barbat sau femeie) in tot acest timp cat tu il cautzi/astepti cu ardoare....ghici ce ? e stabilit linistit si fericit la casa lui, are oslujba decenta si o familie caruia nu i-a dat "send to recycle bin" visand aiurea in anii tineretii la povesti cu zane....heh...viata se opreste doar la partea intai...nu are "Reloaded" si "Revolutions" dupa ;)

    RăspundețiȘtergere