Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

miercuri, 11 iulie 2007

4 UPSuri, 3 prelungitoare, 2 prize

...Şi cu un zumzet de robot ramas fara energie se ia curentul in sala serverelor. Normal ca din6 UPSuri doua fac treaba si restul doar piuie. Normal ca alea doua functioneaza doar 5 minute, dupa care cedeaza sub greutatea a patru servere (dar continua sa puta a plastic incins –de ce dracu oare?!-). Intre timp cineva remarca faptul ca la geam, unde sunt serverele, nu e curent la prize, dar restul lumii, inclusiv studentii din laboratoare (care ar fi dat examenul la practică daca ar fi avut server), au curent. Inclusiv de la priza de langa usa, niste swithcuri si-o cafetiera lumineaza vesele.
Atunci omul gaseste un prelungitor, il baga in locul cafetierei si incepe sa scoata serverele principale din triplele moarte sa le dea „mancare”.
Moment in care vine seful “de sala” si-l opreste:

Nu faci nimic. Anunti electricienii si atat.
Si practica?
Treaba facultatii. Sa se invete minte! Ce, astea-s conditii?Nu faci nimic! Strange tripla, anunta electricienii.
Tripla este stransa, electricienii sunt anuntati, privirea este in continuare tâmpă.
Nu esti platit sa faci pe electricanul. Treaba ta este sa faci serverele sa mearga. Daca ar fi curent, ar merge. Sa vada si sefii in ce conditii lucram.
Pai, se aprobase ca la vara sa facem curatenie.
Da, dar acum o sa li se para o prioritate.

Beculetele de la perete se agita in batjocura. Daca ar fi frig afara, cafetiera are face ceai. Studentii isi copie proiectele pe laptopuri si le ruleaza de acolo. De pe scaunul lui tipul “cu interventia” vede exact becul din camaruta femeilor de serviciu.

Intre timp, suparat de lipsa de atentie, “Sefu’” opreste si switchurile de pe perete, care dadeau internet profesorilor. Poate acum ne baga in seama. De cand le-am spus ca trebuie facuta o revizie generala aici?
In server e liniste. Ceilalti colegi si-au gasit de lucru. Seful s-a plictisit si s-a dus la tigara cu profesorii. Sus, la etaj, niste electricieni schimba un panou. Nu e treba lor sa repare priza de la server. Electricienii institutiei nu se arata la fatza cat “ceilalti” sunt in cladire.
Profesorii fara treaba s-au carat acasa, practica s-a terminat/amanat, ironic, taman azi, din conducere nu e nimeni sa vada mica revolutie.

Dupa aproape o ora de bezna informationala si de zambete pe sub mustata a celor care au trecut prin fata salii, seful se plictiseste si-si da acordul pentru folosirea prelungitorului.
Intre timp ii venise lui ceva de lucru la calculator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu