Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

luni, 16 iulie 2007

"Imagination"

Astazi va propun o poveste care a suscitat ceva comentarii in randul celor care au citit-o (din nefericire, nimic materializat si online). Este preluata de pe blogul Ancai, intre multe altele, preafericita sotie a si mai fericitului subsemnat. Anca este profesoara de engleza, motiv pentru care blogul ei nu este public, dar daca cereti acces, sunt convins ca il veti primi.

IMAGINATION

Clara had been waiting for him since last month. Yes, since the moment he left, she wanted him back into her arms. While being at work things were bearable. But, when she came home, hours passed extremely slowly. The house work seemed less fun than usually. Reading was nice, but not for 5 hours. The TV programme was boring, the sun seemed too hot and the computer was eating up her energy. As hours passed, she felt more and more nervous. He had left abroad for a month and now he was returning home. Clara was wondering why she couldn't eat. Her body seemed to reject food that day. It was only him she wanted. From time to time the clock seemed to hunt her. Its hands were selfish in their attempt to put off the moment of his arrival.

The door closed behind him. His tired eyes were looking for a bed or for a chair. Suddenly, she jumped happily into his arms as if there were years since she saw him. The lips were happy and the eyes playful. Her fingers were trying to catch the light on his face. Her mouth was trying to remember his taste. She was drowning into his world again, but the waters were soon to recede. He slowly drifted away from the hug in an almost embarrassed way. Her smile became puzzled. When she spoke to him, her voice was stranger than usual:

- I am so glad you are back. I missed you...
- Me too. Can I get a coffee from the shelf?
- You never have to ask.
- My feet are burning. I've been walking from one place to another all week and the flight was less than pleasant.
- May I kiss you to kill the pain?, she said with a giggle.
The cold voice seemed sharper than expected:
- Later. I just want to sleep now.
- What's wrong?
- Nothing. I'm just tired. It's been a hard month.
-
The worries are softened with a hug or a kiss. I thought you've learnt that by now.
-
I kind of want to be left alone. To charge my batteries. You know..
-
Yes, I do. But that doesn't usually come with an ice package. You want to help me overcome the heat, or what?
Her irony did worse, because his answer came like lightning.

- You'll get nothing but ice if you don't back off. I just want to rest without you on my nerves. Can't you find something to do and let me be for a while? We'll talk later.
- No, I want to know the truth. What's wrong?
- I haven't had time to miss you there. It was a lot of work to be done.
- And a very cute red-head business partner to be done, she said. she remembered seeing that lady at the airport, as a part of their "team" when he left.
- You're absurd.
- Am I? Probably. Cause only absurd women lose their men to young sensual red-heads.
Her eyes were tormenting him. He felt it was the right time.
- Well, something happened. There was this party and she kissed me when I least expected it.
- What? .... When you least expected it? ...Were you ever expecting it?
- No, that's not what I meant. She caught me off-guard. And I kind off kissed her back. I was drunk. I'm sorry.
- And did she stop at a kiss?
- Yes, ...I mean.. Well, She didn't. .... I stopped her,...eventually.
- Eventually?
- She tried to do more, but I said I was married and I couldn't do that. It was against my principles.
- Against your principles? That's why you stopped? Not because you loved me?
- No, of course I love you. Stop twisting my words! but as aprinciple I don't sleep with others.
- So your principle was OK with a kiss, but not with more. I mean... you have limits. Marriage is a "no" for sex with other people, but "yes" for kissing?
- No, I was drunk.. But, it was still, just a kiss.
-
Was it hard to push her away?
- I must admit yes...I'm sorry.

- Sorry? I'm sorry for missing you...We'll talk when you wake up.
- That's it? You think I can sleep now?

- I think you should.
- Fine. But I want you to know that I'm really sorry. It was music and ....er....dim lights and she was attractive.... and I was there, away...from everything.
- Away from me... I really think you should sleep now.

She felt dizziness and a weird pressure in her chest. Like something had died inside her.
The clock seemed to mock her now. Every second was a striking hideous laugh. The hours passed over her heart like tires on sand. When he woke up there was no smooth surface left.

16 comentarii:

  1. Pe blogul Ancai povestea are urmatorul "cuvant inainte":
    Imi place uneori sa imi las imaginatia sa zboare. Din cand in cand scriu cate o mica povestioara. Uneori imi place ce iese alteori nu. Ce se poate citi mai jos e undeva la mijloc. Subiectul e oarecum banal, dar din pacate pentru multi real. Din fericire, pentru mine e doar fictiune. Din cand in cand, ma exprim mai liber in engleza. Defect profesional. Doar ca imi place sa ma joc "de-a cuvintele".

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am vrut sa comentez... mi s-a parut atat de familiara fraza cu "nu insel din principiu" incat mi-am adus aminte de o discutie pe exact aceeasi tema. Intrebat fiind de ce nu-si inseala iubita, el a raspuns ca nu si-o inseala din principiu ...si din dragoste. Dar mai intai e din principiu.La care eu am tras concluzia ca principiile sunt mai aproape decat dragostea. Da, se poate, mai intai esti om si ai principii si mai apoi te indragostesti... dar totusi...
    In principiu (:P) barbatii pun mai mult accentul pe aceste nivele practice ale vietii. Iar femeile pe cele romantice.
    Morala: daca te intreaba prietena de ce nu o inseli sa raspunzi "pt ca te iubi", e mai indicat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a adus aminte de o scena de aici - http://www.imdb.com/title/tt0376541/ - cand Larry se intoarce acasa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor, sunt curios ce preferati, un barbat care nu si-ar insela prietena, sau un barbat care nu este 100% pentru fidelitate, dar care nu v-ar insela pe voi?
    Adi, "Closer" e un film pe care sa-l vezi iar si iar, numai pentru a mai surprinde un detaliu, de a mai asculta un dialog, de a mai descoperi ceva din complicata tesatura creata intre personaje.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut si eu Closer...
    Mugurel dar de ce esti asa curios? Vrei sa demonstrezi ca totusi am prefera principiile? Well, wrong, eu as prefera un barbat care sa nu ma insele pe mine. Ce a fost inainte sau dupa... well, life. Cu ce ma ajuta sa stiu ca nu a inselat niciodata? Cum ar fi sa il intrebi la prima intalnire "ti-ai inselat vreodata prietena?"?De fapt, de ce as putea sa pun o asa intrebare stupida? Stupida, ai vazut bine, daca primesc un raspuns negativ ma pot gandi ca e pampalau, daca primesc unul pozitiv ma tem sa nu mi se intample mie. Dar vreau sa imi spuna odat', asa fara nici o legatura "pe tine nu te-as insela niciodata"... cred ca ar fi de ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Dan: I fell in love with her, Alice.
    Alice: Oh, as if you had no choice? There's a moment, there's always a moment, "I can do this, I can give into this, or I can resist it", and I don't know when your moment was, but I bet there was one."

    RăspundețiȘtergere
  7. @Poizan> de unde curiozitatea: am in minte un citat(aproximativ), dar nu mai stiu de cine: fereste-te de cei care isi inseala prietena cu tine; nu stii niciodata cand iti va face si tie la fel"
    @Mary> asta e un fel de "adulterinii nu au nici o scuza" (ironic, citatul este dintr-un interviu al lui Clive Owen, cel care interpreteaza pe doctor in Closer). Sa inteleg ca, in context, preferi sa nu alegi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Mugurel,nu era vorba daca si-ar insela prietena cu mine... ideea era ca nu vreau sa stiu ce a facut inainte, daca a inselat-o pe fosta lui sau nu. Cu mine oricum nu ar insela-o... pentru ca eu nu "fur" prietenii fetelor... din pricipiu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Povestea asta am scris-o inspirata de o idee, nu de o situatie reala. Nu m-am gandit ca va trezi controverse. Mi-au placut mereu contrastele - intre situatii, caractere, idei etc. Ideea de baza a textului era antiteza "asteptari-concretizare", nicidecum chestia cu principiile. Am vrut sa descriu starea ei aproape euforica care se degradeaza treptat pana la a disparea la sfarsit.
    Dar e interesanta discutia. Pararea mea:
    Barbatii pun principiile pe primul plan? Probabil e valabil pentru cativa, dar nu o vad ca pe un minus. Eu zic ca tinde spre bine ideea cu principiile. Pentru ca un barbat care a inselat o femeie o data (cu buna stiinta), are cazier, ceea ce inseamna ca ii sta in fire. Mie una mi-ar place sa stiu ce s-a intamplat in trecutul lui ca sa stiu la ce sa ma astept. Dar daca s-ar intampla, vreau sa inteleg de ce: am gresit eu cu ceva sau asa e el (multitasking :o))?
    Daca suntem la inceput si as sti ca a mai facut asta, pot sa sper si sa am incredere ca nu se intampla si cu mine. Daca din principiu nu face asta, atunci pot fi sigura ca nu calca prin iarba alteia. Pentru ca la majoritatea barbatilor, principiile sunt ca niste axiome. Intre speranta si siguranta, o aleg pe a doua.
    Totusi, nu cred ca trebuie neaparat sa existe si medalie de aur si de argint. Principiile si dragostea ar putea avea acelasi punctaj in concurs. De ce nu?
    Cert este ca fara dragoste, este greu de urmat principiul asta..

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, ar fi bine sa aiba si principiile si dragostea acelasi loc in concurs... dar tocmai asta e problema ca nu o au. Raspunsul nu a fost "din principiu si ca te iubesc" ci mai intai din principiu, apoi pt ca o iubeste. E o diferenta minuscula intr-adevar, dar depinde de fiecare cum o percepe. Si tin sa te contrazic Anca sunt barbati (sau femei) care urmaresc principiul cu fidelitatea doar din mandrie, din dorinta de a demonstra ca uite dom'le e un om cu principii n'o mai iubeste da nici n'o inseala, si din alte motive care n-au legatura cu dragostea. Oamenii nu sunt asa de simpli incat sa stii: da dom'le a mai inselat deci ma va insela si pe mine sau nu dom'le are principii si n'o sa o faca. Asa ca siguranta pe care o preferi pana la urma nu e o siguranta ci doar constiinta ta feels safe. Dar asta nu garanteaza ca nu o sa se intample... daca nu a facut'o pana atunci nu'i nimic mai are timp :)) (bineinteles vorbim in general, de siguranta si de inselat, nu se aplica in cazul vostru concret :D ).
    Textul este emotionant, aplicabil la anumite persoane, la mine nu s-ar aplica din simplul motiv ca antiteza ar fi mult mai brusca. Am prostul obicei sa trec de la o stare la alta aproape instantaneu.
    Deci concluziile mele: un text minunat, in care principiile n-au nimic de a face, doar ca unii (me in special) se leaga de ele asa... de aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt in mare de acord cu ceea ce spui tu. Comment-ul tau nu contrazice decat cu cateva procente ce am zis eu. Stiu ca oamenii nu sunt simpli si chiar ador oamenii foarte complicati. Eu am folosit mai sus cuvinte ca - probabil, cativa, neaparat, ar putea... Nu am generalizat. Exista barbati de toate culorile, marimile, formele - metaforic vorbind. Nu exista niciodata siguranta suta la suta intr-o relatie, desi partea idealista din noi o doreste.
    Referitor la cifre si ierarhii- Nu cred ca poti delimita concret cat e principiu si cat e dragoste. Ierarhia e foarte subiectiva. Se poate schimba si de la o perioada la alta. Si barbatii au toane. :o) Totusi, chiar daca ar fi principiul pe un asa zis prim loc, nu m-ar deranja daca exista aproximativ la fel de multa dragoste. Cat despre barbatul care ti-a zis ca mai intai din principiu, esti foarte sigura ca el chiar punea o delimitare atat de clara intre cele doua? Multi barbati spun asa, ca sunt prin definitie cocosi :o), dar din dragoste fac niste chestii care nu se mai lovesc cu principiile lor...Si asta ti-o zic din experienta. Cat despre cei care stau din mandrie, sunt atat de putini (stim bine ca barbatilor le este uneori greu sa reziste si cand pun dragostea inaintea principiilor) incat nu cred ca merita mentionati.
    Sunt de acord ca unii care n-au facut-o inca pot oricand sa se apuce. Doar ca sunt mai putine sanse s-o faca decat cei "cu cazier". Asta spuneam.
    Imi amintesc de cuvintele unui amic de-al meu, care discuta cu un bun prieten de-al sau:"Ti-am furat eu vreodata prietena?". "Nu." "Si n-ar fi cazul?" Life is full of surprises.
    In ceea ce ma priveste am siguranta - care provine din ambele surse - si principii sanatoase si dragoste. Constiinta mea feels safe nu pentru ca m-as minti, ci pentru ca dupa atata timp cred ca imi cunosc partenerul. Cel care probabil se distreaza copios acum, citind. Vii tu acasa..:o))
    Oricum, multumesc pentru feedback. Pe tema asta am putea sa vorbim o luna. Am sa-ti dau invite, sa-mi vezi si tu blogul.Sorry ca nu ti-am trimis mai devreme invitation.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai tocmai eu n-as fi atat de sigura, am spus ca as prefera sa-mi spuna din dragoste.
    Iar despre constiinta ta... well, parca am spus ca nu e vorba de cazul vostru concret nu?:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Am inteles. Stiu ca nu e despre cazul nostru. :o) Nici n-am spus asta. Am zis acolo In ceea ce ma priveste. Pur si simplu am dat un exemplu referitor la siguranta mea.:) Da-mi si mie adresa ta, pls.

    RăspundețiȘtergere
  14. hihihi, Anca ^_^
    Raspunsul meu e prea lung, motiv pentru care a devenit post de sine statator. [http://blog.360.yahoo.com/blog-VNrAvZs8bqFtpEAZXv5BUjloMdg-?cq=1&p=68#comments]. Iar comentariile de aici au suscitat o discutie foarte interesanta pe mess, care va fi postata in weekend.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am sa incerc sa fiu scurt...Barbatii cand inseala se intorc cu coada intre picioare...Femeile cand inseala, pleaca dupa cai verzi pe peretzi ca apoi sa se intoarca cu coada intre picioare si devin adepte : 1.imi traiesc viata la maxim/m-am folosit de el (yeah, right!) 2.intr-adevar nu tot ce zboara se mananca

    RăspundețiȘtergere