Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

marți, 24 iulie 2012

De ce voteaza unii DA la referendum


Un post lung, peste care puteti sari daca nu va intereseaza subiectul.

Cei care ma urmaresc pe FB imi stiu parerea despre Referendumul de duminica si motivele lui. Nu trebuie sa uitam insa, ca pe langa aplaudaci si tarani (in termenul peiorativ al cuvantului), exista si oameni cu capul pe umeri care l-ar vrea plecat pe Basescu. M-am intrebat ce este in mintea unui astfel de om, si acum doua saptamani, pe cand abia incepuse nebunia, am avut ocazia sa intreb pe cineva. Pe doamna N nu o cheama N, dar asta e irelevant; are 50 de ani si un pic, e casatorita, functionara undeva in aparatul bugetar dintr-un oras de provincie, nu are facultate, dar  nu poate fi caracterizata de cuvantul “proasta”.  Si voteaza DA la referendum.

—De ce?
—Pentru ca romanii nu traiesc bine si Basescu o facut mult rau oamenilor. Eu l-am votat pe Basescu, si am rude care s-au suparat pe mine. Acum pur si simplu ma bucur. E democratie si am eu bucuria asta. Mi-a luat din salar; si stii ce-au facut PDListii in toata perioada asta? De fiecare data cand in Parlament astia nu votau legile lor, Boc aparea si spunea “Ne asumam raspunderea”. Ei, acum sa-si asume si ei raspunderea.
—Corect, dar pe de alta parte, mecanismul asumarii raspunderii nu a fost inventat de Boc, exista si pe vremea lui  AdrianNastase. Dar de fiecare data can PDL-ul a facut cate o chestie de asta...
—… Basescu o iesit pe post si o zis ca o sustine…
—… USLul a contestat-o la Curtea Constitutionala care a spus ca respecta Constitutia. Sau, mai exact, legile, desi date prin Ordonanta, erau legale. Ce nu a fost legal, s-a refuzat. Ceea ce nu e cazul cu modul in care s-a ajuns la referendumul asta […]
—Extraordinar! Dar Basescu cum si-a permis sa-si numeasca oamenii la Curtea Constitutionala?
—Curtea constitutionala are 7 judecatori: 4 sunt din PSD sau PNL
—Eu stiu sigur…
—… de la Antena 3…
—… nu conteaza, eu stiu sigur ca Basescu si-a numit membrii la Curtea Constitutionala.
— Da: 2. Majoritatea sunt USListi
[…]
— Hai sa te intreb altceva: il suspenzi pe Basescu. Pe cine pui in locul lui?
—Aia este trist, ca nu avem pe cine vota.
—Pai daca il suspenda pe Basescu Antonescu candideaza. Il votezi pe Antonescu?
—Nu-l votez, dar poate mai candideaza cineva.
—Cine? Vadim, Becali, MRU. Si Blaga,hai sa-l baga, si pe asta.
—Poate mai apar si altii?
—Cine? Da tu un nume.
—Uite, Cristian Tudor Popescu.
[...]
—Eu ca sa am o discutie complexa cu tine ar fi trebuit sa ma documentez. Eu nu am citit nimic saptamana asta despre subiect…
—… dar stii ca vrei sa-l suspenzi pe Basescu.
—Basescu nu mai este acelasi care era in primul mandat. A primit al doilea mandat si si-a luat-o in cap.
—Tu stii ca in al doilea mandat a venit criza. Tu te astepti ca in al doilea mandat situatia generala sa fi fost aceeasi, dar nu a fost cazul. Nu uita ca in primul mandat Basescu a tot spus: puneti niste bani deoparte. In timp ce guvernul Tariceanu si Geaoana inainte au topt dat bani. Tu ai mai spus o data ca ai vota cu liberalii ca pe vremea lor aveai mai multi bani.
—Lasa-ma tu, ca am tot urmarit. Cat au fost in parlament stateau pe la hoteluri si primeau diurne, le tot dadeau pe la emisiuni cheltuielile.
—Stiu. Dar stii cine a fost in topul cheltuielilor? PNListul Feneciu de la Iasi.
—Eu nu stiu asta, stiu doarca am dat bani multi pe cheltuielile parlamentarilor.
—Iti dai seama ca una din cele mai mari cheltuieli am facut-o in astia 4 ani cu Crin Antonescu, care este campionul absentelor ani la rand. Asta o reusit sa ajunga la servici mai rar decat Catalin Voicu, care a stat doi ani in puscarie. […] Bun, dar nu conteaza cu nimic faptul ca in UE, unde o multime de state sunt in buda rau de tot, Romania este (pardon, era) laudata pentru ca a luat masurile adecvate asigurarii stabilitatii?
—Cine lauda? Basescu?
—Nu Basescu, diferite organizatii europene. La toate tarile latine le-a mers prost (exceptand Franta), in Romania a fost bine, au fost investitii, s-au dat imprumuturi la dobanzi reduse. O duc rau tari in care iti doreai sa fugi din Romania. La noi au venit investitori, au deschis fabricute, au facvut locuri de munca.
—Pai uite, unul din motive este ca a vandut tara asta strainilor si noi suntem sclavi in propria tara. Au venit atatia si au luat resursele si bancile…
—… Corect, atat ca au venit inainte. Marile privatizari si jaful de care vrobesti sunt facute inainte de Basescu. Sub Iliescu. Nu el a patronat marea privatizare? Privatizarile nu s-au facut inainte de 2000? Numeste una care-i facuta dupa? Eu nu zic ca nu s-au facut, dar alea la care te gandesti tu, sunt facute sub Iliescu si Nastase. Au trecut 22 de ani de la revolutie, timp in care Basescu a fost presedinte 6.
—Da’ dar uite, Rosia Montana si Gazele de sist, pe care Basescu le tot sustine.
—Nu s-a facut nimic, de 8 ani se tot haraie cu Rosia Montana si nu s-a facut nimic, iar cu gazele de sist s-a spus ca sunt acolo si urma sa se dezbata.
—Pai daca nu intervenea presa.
—Dar astea nu le face presedintele. Si-a spus si omul o opinie. Urma sa se dezbata, dar s-a schimbat guvernul […]

3 comentarii:

  1. aha ... si cum ramane cu legea pensiilor unde a numarat anastase voturile la misto??? da` sa-mi bag banii, cu plagiatul doamnei kovesi, udrea, blaga ... cum facem??? sau ei nu sunt USL si nu puteti sa ii muscati de dos ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care plagiat la Blaga? omul nu si-a dat doctoratul.
      Cat despre celelalte plagiate, daca ar fi ceva de capul lor, sunt convins ca faimoasa comisie care l-a albit pe Ponta ar fi gasit ceva.
      (nu zic nimic de momentul Anastase; iti dau dreptate acolo; cred ca lumea s-a razbunat pe PDL pentru faza aia, nu vad legatura cu Basescu)
      Mai da argumente tu pentru DA la referendum, ca aparent doamna in cauza nu si-a batut capul cu plagiatul.

      Ștergere
  2. Faimosul moment Anastase....ma intreb si eu, presedintele asta "bad 2 the bone", pe care il durea fix undeva de ce zic dragii parlamentari PNL si PSD si tinea "doar cu ai lui", daca era asa cum zis mai devreme...atunci de ce a intors legea in Parlament? Ca sa intelegi, Anonimule, adica Basescu asta rau, putea sa o promulge fara nici o problema, asa votata "aiurea" cum se zice ca a fost, dar el alege sa? O intoarca in Parlament pentru a fi revotata, cu scopul de a nu exista suspiciuni, moment in care, dragii PNL si PSD ce fac ? o voteaza !

    Celelalte aberatii cu "plagiate"...hai sa nu ne insultam inteligentele cu manevre A3 de a spala rusinea cuiva.

    RăspundețiȘtergere