Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

miercuri, 17 noiembrie 2010

Misto (de) Piatra Neamt

Tare-i frumos orasul ala. Nu prea mai are industrie, are datorii, dar are muntii, aerul, drumurile, ceva investitii pe-acolo, multe sperante in investitiile alea..
Am zis de munti? Am zis. N-am zis nimic de oameni, pentru ca oamenii sunt ca oamenii; mai buni, mai rai, in general am amintiri placute cu oamenii din Piatra (eu fiind din Piatra).
In fine, ce reusesc mai greu nemtenii este sa-si scoata eticheta de... moldovieni (in cel mai peiorativ sens posibil). Unii le-ar spune chiar tarani. Nu-i rau nici sa fii taran, nici sa fii moldovean; e rau sa etichetezi lumea astfel si sa crezi ca asa-i jignesti, dar asta e alta discutie. Dar parca orasul are o problema de... marketing, in momentul in care zici Piatra Neamt, si te gandesti la Pinalti. Daca iti creezi imaginea despre nemteni uitandu-te la Gheorghe Stefan (care, conform definitiei functiei sale, este reprezentantul ales al urbei), greu ai chef sa te mai gandesti si la alti fii ai Pietricicai. Cine-a mai iesit pe la tv? Ouatu, cu voleiul. Alt monument de coerenta. Ignoram pe Mihaela Radulescu si pe Andreea Marin (de fapt, romascana), ca astea au "scoli de oras" (cum ar zice aia de traiesc pentru Steaua sau Dinamo).
In fine, de vreo trei zile, un alt "intai al urbei" de sub Pietricica se face de cacao pe toate posturile de televiziune. Maretul sef al Politiei Judetene Neamt spune cu lacrimi in ochi ca vecinul si partenerul sau de poker nu e interlop, doar da bani cu camata. Si dai si lupta (pun intended) ca nu era interlop, si de fapt el (politistu') nu are nici o legatura cu infractorul, si ca presa isi bate joc de familia lui (politistului). Toate cu lacrimi in ochi si voce tremuranda. Aproape se ineaca si il buseste plansul la un moment dat, cand spune ca "provin[e] dintr-o familie de onoare".

Ala asigura linistea in oras? Ala ar trebui demis nu pentru relatiile pe care le are cu inter... camatarii. Orasul vorbeste multe. Dar comisarul asta ar trebui demis pentru ca s-a facut de ras, ca purtator de uniforma. Ce jignit a fost Base cand si-au aruncat grevistii cascheta? Ce jignit sunt eu ca plangaciosul ala e sef peste siguranta si ordine. "A spus presa ca nevasta-mea autentifica notarial contracte ilegale; Buhuhu, bad press! A spus presa ca am relatii cu interlopii. Buhuhu, cum pot spune asa ceva, sunt jignit, buhuhu! Ca-s sensibil! Miau".

Acum inchideti ochii, si ganditi-va la oamenii din Piatra Neamt. Nu-i asa ca e un fel de problema de marketing cu orasul ala? Cand ati auzit ultima data de Piatra Neamt? Cand credeti ca o sa mai auziti din nou? Pe cine puteti numi din Piatra Neamt? Sa nu spuneti "Seful Politiei Judetene". O sa pasez pisica mai departe, spunand ca, conform presei, individul e de origine iesean.


Un comentariu:

  1. Si apropo, camata este ilegala. Art. 351 din Codul Penal. Inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Si plangacios, si incompetent.

    RăspundețiȘtergere