Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

joi, 28 octombrie 2010

Mi-e mila de profesorii care au manifestat ieri.

Ieri, la mitingul din Bucuresti, pe langa mii de autocare cu PSDisti si sindicalisti, au fost si delegati ai scolilor din tara. Profesori din preuniversitar. Nu va simtiti prost daca nu stiati. La sute de camioane x 40 manifestanti cati au trimis PSDistii, plus sindicalistii celorlalte ramuri economice, mana de profesori care s-a strans din tara sa ceara salarii decente pentru munca lor nici nu a contat.

Dar mi-e mila… Caci s-au trezit acolo, o mana de oameni, si si-au vazut partenerii de protest: in stanga, o masa de pensionari care isi strigau furia ca au muncit o viata si acum traiesc cu o pensie mai mare, totusi, decat salariul amintitilor profesorilor. Pensionari care erau acolo, chemati de partidul a carui sigla se vedea pe pungulitele tinute in mana de acei pensionari, partid care a arbitrat, dupa revolutie, paparea fondului national de pensii colectat pe vremea inpuscatului.

Cine mai era pe langa profesorii nostrii? Sindicalisti, adusi cu forta la comanda liderilor sindicali, unul mai gras, mai sanatos, mai impertinent si mai incompetent decat altul, autori a nenumaratelor perle de gandire conform carora salariile mari trebuie sa ramana mari, iar cele mici trebuie sa creasca daca mai ramane de unde.

Cine mai era in piata? Tot felul de asistati sociali, trimisi de primarii PSDisti din judete, pe care ii dureau in cot de tot evenimentul dar scandau veseli “Ponta!Ponta!” cu aceeasi fervoare dobitoaca cu care candva reprezentantii din teritoriu adusi de stramosul partidului lui Ponta strigau “Ceausescu!Ceausescu!”.

Iar in mijlocul lor, o mana de profesori. La sute de autocare a 40 de oameni, cred ca nici nu se vedeau. Si poate a fost mai bine ca ochii televiziunilor i-au ratat. Profesorii nostri ar fi trebuit sa zambeasca fals-incantati cand in fruntea coloanei lor s-au postat Ponta si Vanghelie (intr-o reconstituire la scara nationala a celebrului “Garantat Vanghelie” de pe panoul electoral al rectoritei de la Politehnica) sau cand marsul lor pentru niste drepturi castigate in instante juridice si morale a fost deraiat spre celebra intrebare a lui Ponta (cu Vanghelie alaturi): “ Aveti incredere in noi?”



4 comentarii:

  1. profund ...
    am dat share all over the web!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mugurel, de asta nu ai fost la serviciu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Of, "domnule profesor" (din universitar :), stii prea bine de ce nu ma duc eu la astfel de manifestatii....

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-a adus aminte de revolutie... mase de oameni nemultumiti, "lideri", oameni politici actuali si viitori... si tone de "observatori si comentatori"... finalul este intotdeauna la fel - somnul ratiunii naste monstri.

    RăspundețiȘtergere