Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

luni, 7 iunie 2010

De-ale Morgii

[e despre lucrul cu cadavre, deci daca va scarbiti usor… considerati-va avertizati!]

—Ieri studentul lu` peshte aici de fatza a stat cinci ore in morga.
—M-am dus cu grupa mea, si m-am mai dus o data, cu seria urmatoare.
—Zi si tu daca-i sanatos la cap?
—Pai, daca e interesant? La toate mortile violente trebuie sa le faca autopsia completa. Nu conteaza ca e un mosulet singur acasa, caruia a trebuit sa-i sparga usa Politia la sesizarea vecinilor, din casa caruia nu lipseau bani si care, foarte probabil, a facut infarct si in cadere s-a lovit cu tampla de cada. Moarte violenta, faci autopsia completa.
—Si ce-i asa interesant?
—Stii cum se procedeaza? Intai se taie asa pielea capului, de la o tampla la alta, peste cap, nu prin spate. Apoi se da jos pielea de pe calota craniana, in spate, si in fata pana la frunte. Pur si simplu i-o trage peste fatza. Apoi se taie calota craniana.
—Cu ce se taie?
—Cu ce crezi? Cu faiul. Este unul la morga care hrasti-hrasti, hrasti-hrasti, taie calota craniana uite-asa, de jur imprejur. Apoi ia o daltita si mai da pam-pam cateva lovituri, acolo unde nu s-a desprins totul.
—Nu se foloseste un ferastrau electric, ceva?
—Nu, ca risti ca de la vibratii sa-i desprinzi mandibula. Manual, tata! Apoi se da jos calota craniana,
—Ca la Hanibal. Bagi un pai, breakfast is served.
—Yak!
—Deci se da jos asta, se scoate creierul, si se pune pe o tava. Unde se feliaza.
—Poftim?
—Da, toate organele se iau si se feliaza. Se iau mostre din fiecare, se duc la analiza, se pastreaza ca mostre. Din cap, de sub creier, se ia sange pentru alcoolemie. Crezi ca sta cineva sa-i bage mortului siringa in vena. E acolo o mica baltita, se pune in eprubeta se trimite la laborator. Apoi i se deschide cutia toracica , se face o incizie in T intors, intai in gat sa-i scoate traheea (da, ii scoate si limba mortului, prin gat) si apoi se desface cutia toracica, si se scot ce-a inauntru si se feliaza. Ia doctorul inima, o taie in doua, se vede imediat un dop de sange cat un varf de unghie, incremenit acolo intre niste vase subtiate de grasime: infarct. Apoi se iau toate organele astea si i se tuflesc acolo, in burta.
—Si creierul?
—Si creierul. Crezi ca mai sta cineva sa i le bage inapoi pe unde au fost. Si se cos toate la loc, dar asa, grosier, crezi ca sta cineva dupa estetica.
—Bine, si ce pui in cap in locul creierului?
—Mai, cum imi spunea medicul: „normal ar fi sa punem vata. Dar daca am pune vata la toti astia care vin am ramane repede fara salar. Asa ca ne uitam: cu ce a venit imbracat? Uite o camasa! Bag-o inauntru!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu