Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

marți, 26 ianuarie 2010

De-ale gerului

—Ai venit cu masina azi?
—Da.
—Chiar ti-a pornit?
—Da. Si eu ma mir.
—Eu o ora am stat azi dimineata sa pornesc masina. Si n-am reusit. L-am sunat pe X sa ma ajute, si m-a sunat de jos: nici a lui n-a pornit.
—Nu-si luase baterie noua?
—Ba da. Si tot n-a plecat. Motor pe motorina. Era uleiul ca marmelada, vroiam sa bag in viteza parca se misca in reluare....Frig a mai fost azi-noapte; aveam doua beri fara alcool in masina, au facut explozie, au stropit peste tot.
*
—Stii de cand n-a mai avut Iasiul o asa iarna grea? Din `85. Au mai fost asa, nopti reci, dar asa o iarna lunga, in `85 a mai fost. Era 30 martie si afara era inghetat. Tin minte ca aveam baietii mici, si nu era apa, nu era caldura, Slava Domnului ca gaz aveam, stateam in capat de linie in Galata si aveam gaz. Si puneam o oala cu sare in cuptor sa se incalzeasca, si o aduceam in mijlocul casei, sa ne incalzim. Acu`e bine: apa calda, caldura... da si cand o veni intretinerea, sa vezi atunci durere.
*
—...Si stam noi in statie, sa luam ceva spre Copou, si nu mai venea nimic. Si la un moment dat, vad ca vine un autobuz: era 3-ul.
—Pai da, ca au inghetat cablurile de curent la tramvaie. Si in Podu de Piatra erau oprite.
—Eh, noi nu stiam. A trecut asta, mai inghetam noi oleaca, ne prindem ca ne-a uitat RATC-ul. „Hai la Taxi”. Ma uit pe bulevard, niciunul nicaieri. In final mai mergem noi, ca stiam ca e o statie de taxiuri. Ajungem acolo, un singur taximetrist: „Mergem si noi in Copou” — „De unde, domle, ca de o ora ma chinui s-o pornesc.”.
—Si?
—Si-am plecat mai departe, ca mai stiam o statie. Si abia acolo am gasit ceva.
*
—Aseara, in camin, un coleg zice „Hai sa va arat ceva”. Si ia apa, pe fundul unui capac. A deschis primul rand de geamuri, si a stropit-o pe interiorul geamului exterior.
—Si?
—Si n-a apucat sa ajunga apa de la jumatatea geamului pana jos. A inghetat pe traseu.
*
"Înainte de a se apuca de şurubărit, Vasile Gorovei a dat o fugă la bar, să se încălzească. „Vinul fiert, rachiul şi coniacul sunt combinaţia cea mai bună pentru a scăpa de frig. Sunt ca antigelul pentru maşină“, spune încântat săteanul. De ceai cald nici nu vrea să audă. „Ceaiul să-l bea doctorul, dacă tot îl recomandă. Vă spun eu: nimic nu e mai sigur pe vreme rece decât alcoolul“, spune bărbatul." (adevarul.ro)
*
Din cauza conditiilor meteorologice, cele mai grele cel putin din ultimii zece ani si a faptului ca in mai multe localitati din tara caldura si apa calda s-au scumpit mult fata de ianuarie 2009, estimam ca facturile pe aceasta luna vor fi cele mai mari din ultimii ani”, a comentat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, potrivit www.incont.ro.”
*
....In continuare la InfoPro, starea vremii. [Jingle] Astazi va fi un pic mai cald in Romania. Vremea se pastreaza rece, dar in putine locuri soarele va fi acoperit de nori. La ora 12 erau -8 grade la Brasov, -10 la Bucuresti si -18 grade la Iasi...

Un comentariu: