Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

luni, 9 februarie 2009

Gata sesiunea!

Am promis o continuare... S-a lasat asteptata, pentru ca daca la studenti e sesiune/vacanta, atunci inseamna ca la mine e si mai mult de lucru. Dar despre astea cu alte ocazii.

V-am promis un fel de deznodamant la "Studentii este prosti". Si v-il ofer cu subtitlul (evident) de Nu toti. Pentru ca pe cand se agita lumea mai tare cu notele si... m-a rog, ati vazut comentariile, pe unul din reprezentantii studentilor in Consiliu chiar l-a dus mintea sa verifice informatiile. Asta ca sa vedeti la ce statistici faceau studentii scandal:

 Gradul de promovabilitate a fost de 70%, ceea ce in opinia profesorilor e un rezultat bun (problema este ca au promovat multi dar cu note mici de 5,6,7). Notele au fost intr-adevar marite cu un anumit procent care nu mi s-a comunicat (marirea nu s-a aplicat pentru cei care au luat pana in nota 1 sau 2 ci de la un anumit nivel astfel incat 70% din studenti sa obtina minim 4.4 care se aproximeaza la 5 nota de trecere). Au fost 35 de grile de teorie care reprezinta 70% din nota, iar cele 5 grile de probleme diferenta de 30%.
     Luni se vor prelucra contestatiile depuse care dupa estimarea lor ar fi de aproximativ 100, dar eu cred ca numarul contestatiilor este mai mare. Sper ca pe viitor sa nu mai apara situatii asemanatoare celei de astazi in care studentii asteapta o ora pe holurile facultatii sa depuna o contestatie deoarece o secretara era in concediu, iar cabinetele profesorilor inchise. Era binevenit un anunt pe portal de genul  "contestatiile se depun la..." pentru a nu fi nevoiti sa umblam prin toata facultatea.
      Domnii profesori s-au angajat, cu ocazia prelucrarii contestatiilor, sa verifice  daca modul de corectare  s-a realizat cum trebuie si ca nu au fost erori (de exemplu situatia de anul trecut de la matematica sau de alta natura) deoarece notele ni se par, noua tuturor, mici. Daca vor fi nereguli se vor remedia, iar daca evaluarea a fost corecta se pare ca [aceasta] a devenit o disciplina la fel de grea ca econometria sau ca finantele. Examenul acesta a fost o mare dezamagire pentru majoritatea, caci nu ne asteptam la asemenea note. Daca atat putem asta e. Totusi, multi colegi de-ai mei care sunt la buget si se chinuie sa ia bursa in continuare au invatat pentru acest examen si au dat-o in bara. Ceva nu e in regula: ori nu s-a aprofundat suficient la seminar ori au fost subiectele prea dificile.
   
In final au venit si raspunsurile: 

Procedura de solutionare a contestatiilor este urmatoarea:
1. Se listeaza din programul utilizat la crearea brosurilor si corectarea foilor cu raspunsuri o brosura cu raspunsuri completate pentru a verifica daca raspunsurile la fiecare intrebare sunt cele corecte.
2. Se scaneaza inca o data toate foile cu raspunsuri ale studentilor care au facut contestatie si se listeaza foile cu raspunsurile citite de scaner. Raspunsurile sunt plasate in dreptul fiecarei intrebari pe o coloana numita "Raspuns completat". De exemplu:
1. a
2. ac
3. bd
...
3. Se compara raspunsurile listate cu cele completate de student. Acest lucru se face de obicei de doua persoane. Una citeste raspunsurile listate si cealalta le urmareste pe foaia cu marcaje (buline).
4. Se redactează lista cu rezultate și se afișează.

Iar la final, concluziile:
1.       Au fost cele mai multe contestatii depuse vreodata la disciplina.
2.       Numarul erorilor identificate in urma sesizarilor din contestatii a fost la fel de scazut ca anii trecut si a fost pe aceleasi tipuri de erori: EVP-uri preluate gresit sau calculate gresit, nepreluarea EVP-uri lor pentru cei de la specializari complementare sau din anii anteriori.
3.       Nu a fost modificata nici o nota pe motiv de scanare eronata a grilei de examen.
4.       Impreuna cu alti 4 colegi am muncit mai mult de 8 ore(fiecare!) la aceste contestatii. Au fost verificate raspunsurile corecte  pe baza carora s-au corectat grilele pentru a stabili clar daca au existat raspunsuri punctate eronat. Nu a fost identificata nici o astfel de situatie. Au fost scoase fise martor cu raspunsurile de la grile si s-au comparat cu bulinele bifate pe foile de raspuns: nu a fost identificata nici o eroare din partea scanerului.
5.       Procentul de promovabilitate la acest examen a fost similar cu cele din anii anteriori (in jurul a 70 %) in conditiile in care nu a fost  schimbata nici dificultatea grilelor, nici a problemelor .

Restanţă plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu