Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

marți, 11 septembrie 2007

CONCEDIU 2007:2/4: FURTUNA


-v-a prins ploaia....
-Da, si a fost tare distractiv. Am plecat din Mamaia cu frate-meu, Mihai, si Melania, prietena lui. Ne apropiam de Olimp, si vedeam cerul acoperit cu nori de aia de zic americanii ca vin tornade.
Asa ca ne-am intors in Costinesti, era o terasa faina acolo, White Horse, am zis ca stam pana trece ploaia. Am parcat masina in spate la VoxMaris, am traversat in fuga un teren de tenis, marginit de copaci, printre niste casute si am ajuns la discoteca o data cu ploaia. Deja de la primul vant se luase lumina in Costinesti, dar astia erau patiti si aveau generator. Stam noi ce stam, trec orele, sunam in Mamaia la parintii Ancai, sa le spunem ca vine furtuna. Ei erau in Telegondola, se plimbau prin statiune, acolo era soare si frumos.
Si la voi ploua.
Nu ploua, turna. Cateva ore de ploaie continua, cu fulgere de alea sanatoase. La un moment dat, ne saturam noi de stat, mesele de biliard erau ocupate toate, cat suc puteai bea, ne hotaram sa plecam la masina. Fuga-fuga printre boschetii de la casutze, ajungem la terenul de tenis, mai mai sa derapez, ca era apa mult deasupra gambei, lumina ca ziua de la fulgere, si toate statisticile alea cu trazniti adunandu-se in cap. Fugim pe langa copaci, (sa nu ne trasneasca in camp deschis), ajungem la terenul de tenis, pe care il traversam in pozitie aplecata, doar doar-ne-o ocoli furia Sfantului Ilie. Iar cand mintea se gandeste ca mai bine ii dai drumul celui de langa tine ca, daca... macar ea sa scape, logica intervine: apa conduce electricitatea. Deci oriunde ar cade fulgerul.... vorba lui Mihai: „alergam si parca vedeam stirea: 4 tineri au fost trazniti aseara in Costinesti...”. Se ajunge la masina, se nimeresc butoanele, se deschid usile, se baga in masina si se multumeste pentru Climatronic.
Si ati ajuns acasa?
Mergand in siajul unui camion am iesit din Costinesti, cu apa ades trecand de farurile Peugeotului 207 –modelul ala mic-. Am ajuns la „autostrada”, si am luat-o spre Olimp, pe langa multe masini oprite pe margine. In statiune se intra fie prin Neptun, fie prin camp, mai scurt, drum ales si de noi. La un moment dat ajungem din urma o coloana de masini, toate oprite intr-un loc unde apa inundase drumul. Cativa oameni in apa pana la genunchi, facand semne cu mana, pe aici nu se trece. Langa noi, un Tuareg mai destept ca soferul care il bagase in apa dar nu ambalase motorul suficient, statea pe carosabil, asteptand ca cineva sa se prinda cum scoate apa din motor.

Facem stanga imprejur (impingem Tuaregul, ca altfel nu se putea) si demaram spre cealalta intrare. Urmarim in joaca cu privirea un Matiz care trece pe langa noi...ocoleste Tuaregul... ocoleste masinile oprite (inclusiv BMW pe sensul asta, si dincolo de ape, un Nissan).... intra in apa.... si pârrpârrrpârr-pârrpârrpârr... trece prin apa.
Matizul?!
Asa am zis si noi. A plecat mai departe parca nimic nu se intamplase, desi radea si cu fundul de noi, astialalti, cu masini dăştepte.
Interesant
Am urmat lectia Matizului, am trecut de inundatie, si am ajuns in final acasa. A plouat toata seara, inundand Eforie Nordul si ceva subsoluri prin Saturn, si maturand de nisip plajele din Venus si Olimp. 20.000 de tone de nisip au fost aduse cu camioanele pentru a fi puse inapoi pe plaja. Pozele cu noi in apa sunt din lacul Neptun, care a inundat drumul de acces spre plaja.
Deci n-ati avut vreme buna.
Ba da. Dupa ploaie a iesit prompt soarele, am facut baie. Chiar, per ansamblu, am avut vreme buna, apa calda... nu-i problema, se putea si mai rau.

Frumos. Parca spuneai ceva si de Ceahlau?
Poate maine.

Un comentariu: