Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

marți, 5 august 2014

Cateva observatii despre vacanta la Mamaia

In continuare prefer traseul Iasi-Vaslui-Barlad-Tecuci-Sendreni-pe centura Brailei-Vizirul-Gura Ialomitei-Giurgeni-Harsova-Ovidiu-Constanta. Sunt variante mai scurte (din Vaslui direct Galati-Braila) sau mai intretinute (europeana-Autostrada Soarelui). Nu am asteptat deloc pe Podul de la Giurgeni (taxa de 11 lei/autoturism). In general drumul e foarte bun (partea decopertata din Gura Ialomitei a fost asfaltata intre timp), cu mentiunea ca traseul Sendreni-Tecuci e "doar" bun (usoare tasari de asfalt, sau plombe imperfect nivelate). Nimic care sa trezeasca pasagerii.  Da, in continuare il prefer noaptea; trafic redus, dar nu inexistent, fara soare sa te bata in cap, iar daca ti-e somn, multiple locatii pentru a trage pe dreapta si a dormi (e o tampenie sa mergi cu ochii impaienjeniti, doar ca sa ajungi la prima ora). 



In Mamaia, cele mai bune oferte si preturi le gasiti pe linia Intrarea principala-Piateta Perla. Preturile cresc progresiv pe masura ce va apropiati de piata Mamaia (adica pe masura ce mergeti spre nord). Am mancat bine la Briza Marii (din Piateta Perla, dupa Cleopatra, dupa Azur). Sezlongul pe plaja era 30 de lei/zi, ceea ce mi s-a parut mult in conditiile in care in zona sezlongurilor era la fel de "curat" ca si inafara lor. In dreapta piatetei Perla (cum te uiti la mare), la vreo suta de metri, e hotelul Bavaria Blue, care avea o oferta interesanta de 30 lei/zi piscina (+bonusuri). Langa el, pe plaja, era 20 de lei sezlongul, cu acces la wireless, dusuri si toaleta. Sunt destule parcari gratuite in Mamaia, dar toate la bulevard (inclusiv una mare, in dreapta intrarii, dincolo de Circ). Daca stati la hotel, vedeti ca sunt destui care blocheaza alte masini, la randul lor blocati de alte masini; sfarsesti cautand multa lume ca sa-ti scoti autoturismul.

AquaMagic-ul e fain, desi oarecum scump la 70 ron per adult, in conditiile in care si preturile la mancarea dinauntru sunt mai mari cu 2-3 lei (si portiile parca mi s-au parut mai mici). Sunt ceva reduceri pentru familii. Daca aveti copii, recomand sa ajungeti la ora 9, cand se deschide, sa prindeti loc la sezlongurile de langa piscina. Ce nu scrie pe site este ca daca sunteti doar curiosi, dupa ora 15.30 intrarea costa doar 35 de lei per adult. E prima oara cand am fost intr-un astfel de parc, si m-am distrat teribil mai ales la dusurile si jeturile de apa din Water Playground.


Legat de cazare, consider ca a fost o idee buna sa ajungem marti, pentru ca deja patronii de pensiuni erau stresati ca vor ramane pana vineri cu camerele goale. E adevarat, "am pierdut" locurile de la parter/etaj 1, dar sa fim seriosi, stau la 4. 
Principalul punct de reper care vi se da este "langa Bulevardul Mamaia, la x minute pe plaja", ceea ce este o dubla capcana, pentru ca bulevardul Mamaia e cel mai lung din Constanta, si e paralel cu plaja oricum. Sa zicem ca Delfinarium-ul ar fi cel mai indepartat loc unde sa "tolerati" 150roni pe noapte (in idea ca e la o statie de autobuz de intrarea in statiune). Pe de alta parte, noi, care am stat de doua ori mai departe, nu am avut tantari. Deloc.
Nu recomand cazarea in camere unde sa nu aveti aerisire pe doi pereti diferiti; usa pe perete opus geamului, sau macar sa existe la baie o aerisire, ceva sa faceti curent. Indiferent ce reducere vi se ofera la cazare.
De asemenea, daca sunteti cu masina, uitati-va si in jurul cladirii. Daca sunt 10 camere dar 4 locuri de parcare, fiti siguri ca veti avea probleme in week-end.


Am facut si o iesire spre alte statiuni. La Neptun, pentru plaja Steaguri se parcheaza si pe spatiul verde si neamenajat de langa lac (desi in prima sambata din august am gasit loc in parcarile publice din partea catre Olimp). Propriu-zis, cele doua lacuri sunt unite cu un pod modern: lacul din stanga are o lebada, cel din dreapta are nuferi. Nu uitati, la Neptun de obicei apa este mai rece si valurile sunt mai mari. Se mananca mult si bine la Springtime (la bulevardul principal, un pic mai spre sud de Centru).

La Saturn nu mai este sat de vacanta la iesirea spre Venus, dar de pe plaja am vazut niste tiribombe undeva in zona Venus-Jupiter. 

Am ajuns si la Vama Veche o statiune aglomerata, cu o plaja mica, accidentat/pietroasa si cu deloc-spre-minimala mentenanta (dar cu sezlonguri). Daca nu ar fi hype-ul creat in jurul celor cateva baruri-pe-plaja cu stuf la "poarta" si muzica... non-pop, statiunea nu ar iesi cu nimic pozitiv in evidenta. Era plin de Audi-uri, Mercedes-uri, VW-uri si Nissan-uri, si refuz sa cred ca astia "au respins rigorile si conventiile societatii". Tarife la fel de mari ca in Mamaia, parcari "oficiale" (adica curti ingradite si neasfaltate) doar cu 10 lei pe zi, ceea ce inseamna ca se parcheaza pe unde se apuca (e nevoie disperata de niste sensuri unice ca sa nu se trezeasca doua masini ca n-au pe unde trece sau cum da inapoi). Am sa recunosc faptul ca exista un oarecare farmec in combinatia dintre muzica, stuf si "salbaticia subacvatica" (bolovani-scoici-valuri mari-apa rece). Personal, insa, nu e ceva ce nu pot reproduce in alta parte a litoralului.



In rest... daca veniti cu masina aduceti-va un bax de apa si unul de suc/bere. Nu o sa va scuteasca de a le cumpara in miezul zilei daca va e sete/pofta si le vreti reci, dar isi scot banii daca le beti in camera. Daca ai fost pe o plaja dinafara, nu ti se va parea curata Mamaia si ii vei intelege pe cei care spun ca prefera sa dea mai multi bani pe transport doar ca sa ajunga in alta parte; chestie de gust si asteptari. Dar mi-a placut mai mult decat ma asteptam (eu fiind acolo pentru mare, nisip si mare :)
Si nu uitati ca in Constanta aveti RockFM pe 103.9 FM

luni, 4 august 2014

Status Report

   Iar s-a adunat o perioada fara postari. Am una in lucru despre Balti, care m-a tot asteptat sa o ilustrez cu poze.
   Intre timp, s-a terminat anul universitar. La mine asta a insemnat accelerarea testelor pentru reorganizarea retelei FEAA (a carei administrare am preluat-o inca din octombrie). Din nefericire, intervalul strans intre restanta, practica, licente/disertatii si admitere a insemnat ca nu am putut face mare lucru acum, ca a fost nevoie de servere. Voi reveni dupa jumatatea lui august.
   Am fost cu niste prieteni la salina din Targu Ocna. Recomand Casa din Livada. Cu 200 roni aveti o cabana in fundul unei gradini frumoase, cu un parter generos cu baie, bucatarie, frigider si destul loc cat sa mai intindeti niste paturi, si doua camere la mansarda cu aer conditionat. Mentionez ca si camerele de la drum sunt puse la dispozitie, dar proximitatea de calea ferata le face oarecum indezirabile.
Salina propriu-zisa este destul de bine acoperita de site. Mentionez ca acea cascada era oprita, iar la jocuri era o singura casierita care supraveghea si karturile intr-o parte, si jocurile+mesele de ping-pong in cealalta. Foarte mare coada la karturi, si ocazional cele 8+ mese de ping-pong sunt insuficiente. Nu am vizitat strandul cu apa sarata, care e foarte aproape. Poate alta data.
   Era pacat din Targu Ocna sa nu tragem o fuga in Slanic Moldova, statiune "imbunatatita" cu un iaz cu pesti in parcul central. Cred ca e singurul loc care pe mine, nascut in oras de munte, ma impresioneaza.

  Am facut impreuna cu Valy Greavu prima editie a admiterii online la Universitatea Cuza, scalare a sistemului testat anii anteriori pe FEAA. Valy s-a ocupat de IT, eu de restul. In general, ne-am atins obiectivul ca 10% din candidati sa fie inscrisi online (desi nu toate facultatile au avut "candidati electronici"). De "mai sus" ni s-a transmis ca admiterea online este considerata un success. Fiind prima data la nivelul acesta, avem o lista de "to-do"-uri pentru la anul.

Si tocmai ne-am intors de la Mamaia. Cateva observatii despre asta, maine.