Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

luni, 22 martie 2010

D'ale soferilor

-Ai auzit de accidentul ala, cu fiul miliardarului?
-Am auzit....
-... ce groaznic a fost, s-a izbit intr-un stalp de curent si a rupt stalpul.
-Ala s-a infipt in exact ce trebuia.
-?!
-Pana sa ajunga in stalp, a intrat cu 4x4-le pe contrasens, a zgariat trei masini care nu s-au ferit suficient de repede din fata „Mariei Sale” si la urma s-a infipt intr-un stalp!
-Da, dar a rupt stalpul....
-... ceea ce iti spune ceva despre viteza lui. S-a infipt exact in ce trebuie. Mai bine intr-un stalp, decat intr-un Matiz. Sau intr-un Logan, ca tu crezi ca eu supravietuiesc unui impact cu un dobitoc supramotorizat.
-Am auzit ca tipul era cunoscut ca vitezoman. Si n-avea decat 21 de ani. Nu stiu, e ceva de speriat cu accidentele astea.
-Accidentul ala a fost unul din cele mai fericite: toti au supravietuit, masina lui s-a facut praf, s-a accidentat grav doar masina autorului... este un caz ideal. De-ar fi toate accidentele asa!

*
-Mergeam ieri pe stradutele de pe langa casa, catre bulevard, si dintr-o parcare a iesit o tipa la vreo 30+ ani, intr-un Logan, vitejeste. Ma vede, pune frana brusca, se sperie, are reflexul ala comic de ridicare a mainii de pe volan...
-Proasta! A luat mainile de pe volan...
-Las-o! M-am bucurat, e semn ca si-a dat seama ca a gresit. Daca i-a functionat reflexul de pus frana, inseamna ca n-a trecut examenul degeaba. Nici nu ai crede, s-au umplut strazile de pitzipoance la volan, care conduc aiurea, intra in intersectii ca „ele sunt femei”....
-...pussy priority....
-Exact! Le vezi in masini mari, vorbind la telefon, eventual rujandu-se in retrovizor in timpul mersului, depasindu-te aiurea si ignorandu-te superior cand le claxonezi.
-Il stii pe C, care e calm si atent la volan, si are o singura „furie”: femeia la volan. Periodic numai il auzi ca striga la cate una: ”Tuuu! Ti-a dat cu virgula!!! Cine ti-a dat carnetul??!!”
-Ei, eu n-am avut niciodata probleme cu femeile la volan. Dar m-am intersectat pe strada cu niste specimene haifaiviste de te sperii.
-Asa sunteti voi, barbatii misogini.
-Adu-mi aminte sa-ti arat patania lui Dono cu o femeie la volan. Am ras atunci de el, si la o saptamana am vazut si eu pe una in Iasi facand acelasi lucru..
*
-Ai fost la Targu Mures?
-Da.
-Noaptea, prin serpentine?
-Ca de obicei.
-Eu nu stiu cum ai curaj sa mergi noaptea.
-E mai liniste in trafic. Recunosc, daca ma lasa masina, sunt zone in care nici semnal n-am sa chem Dacia, sa mi-o care, ca e in garantie.
-Cumnatu-meu, acu` doi ani, mergea tot asa, spre Cluj. Si l-a lasat masina pe undeva inainte de... Praid, parca, sau ma rog prin serpentine. A vazut el ca n-are ce-i face, a impins masina pe mijlocul strazii, si a inceput sa faca miscari cu lanterna. Si-a zis: "m-o izbi, m-o izbi; dar eu nu raman aici". . Si a avut noroc, a venit o masina si a coborat cineva. Dar de-atunci nici nu mai merge noaptea.
*
-Cum a fost sedinta de condus?
-M-am certat cu instructorul
-Cum ai reusit?
-A iesit un prost dintr-o intersectie si eu am franat brusc. Si m-a certat ca de ce pun frana asa de brusc, ca nu-i problema mea cum conduce ala.
-Eu-s mandru de tine. Imi stii mentalitatea, the brake is your friend. Nu iarna, dar asa, ca regula generala.
-Lasa, ca daca punea frana asta iarna T., nu facea accidentul. Ninsese si asa a zis si el, sa nu puna frana.
-T. sa-si cumpere intai cauciucuri de iarna si dupa aia sa se planga de frane.
*
-M-a oprit politia aseara. Eram in fata la Antibiotice, si parcasem acolo, asteptam pe cineva. Si vine Politia, trage langa mine, iese politistul, se uita la mine si incepe sa rada. Si zice: Domnule, eu te-am oprit pentru ca ai depasit restrictia de viteza la urcarea pantei; aveati 87 la ora pe o portiune cu restrictie de 50km/ora. Incep eu sa-i zic ca „ma scuzati, ma grabeam acasa”, la care el face: „Dar acum va pot amenda ca ati oprit si intr-o zona cu oprire interzisa”.
-Da`cat aveati pe la Antibiotice?
-87 la ora.
-A, scapati usor. Pe mine m-au oprit asta vara, la Strunga, intr-o noapte, aveam 148 la ora in localitate. Ba inca m-au si fugarit sa ma prinda cu girofarurile, ca eu cand l-am vazut pe ala in mijlocul drumului nu mi-am dat seama ca e politist, am zis ca e unul care se tine de poante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu