Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

marți, 27 octombrie 2009

Dinozaur

Epifanii ...momente in care te loveste mintea romanului cea de pe urma... momente in care iti dai seama ca ceva se schimba, s-a schimbat sau este pe cale sa se schimbe si tu poti vedea exact, clar si calm un modus operandus care iti era ascuns.
Ca varsta exacta. Tin ore de TIA la FEAA, dar nu pot spune ca simt diferenta de varsta intre mine si studenti. Sau intre mine si diferitii verisori si prieteni veniti pe filiera Ancai, marea majoritate studenti la FEAA pe cand eu imi dadeam disertatia. Si n-am simtit ca am 7 ani peste 20, si ca asta este mult comparativ cu mediul in care lucrez pana la sedinta FacultatEAA de miercuri seara, cand, vorbind cu fetele din redactie, ma trezesc ca eu le povestesc din proprie experienta despre actiuni ale Ligii, despre foste probleme si erori,. Si atunci ma loveste capacitatea mea de a povesti de a face analize de trend pe ultimii 9 ani si, imediat dupa aia, ma izbeste diferenta de varsta intre mine si redactori.
Va dati seama? Studentii mei abia au intrat la facultate, inca mai spun ca ultima carte citita a fost manualul de comentarii, cumpara suportul de curs si apoi vin constiinciosi la ore chiar daca li se spune ca prezenta este optionala. Noi acum 9 ani intram la FEAA, acum 9 ani ne prindeam cat de relativa este prezenta, cat de mult timp liber aveam, cat de nashpa, faina sau... infometanta e viata de student. Si uitandu-ma la redactia FacultatEAA, majoritatea studenti in anul 2, mi-am dat seama ca eu sunt mai mare cu 2 ani jumate de facultate, 3 de master, plus inca un an care rezulta din semestrele ramase adunate. Vorba Andreii: sunt dinozaur

9 comentarii:

  1. Asa e Mugurel, suntem dinozauri, dar niste dinozauri inca tineri :). Mie inca mi-e dor de facultate, de colegi, de profesori, de viata de student. Inca mai citesc FacultatEAA, Opinia Stuidenteasca, infouaic. Incerc sa ii "corup" pe actualii studenti (rude, prieteni, cunostinte) sa faca activitati extrascolare, sa profite de atat de multe oportunitati pe care le au ca si studenti. Abia acum imi dau seama cat de multe as fi putut sa mai fac in facultate (in cei 4,5 ani :) ), cat de mult timp liber aveam... Dar viata de student nu se mai intoarce :), ramane mereu nostalgia acelor vremuri ....
    O dinozaurita din aceeasi generatie cu tine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana, pe cat de putin faceam noi, si mai putin fac generatiile actuale. Imagine Cup, Facultateaa? Putini mai vor sa auda, sa se intereseze. Atat, bursele si ONGurile, si asta pentru ca au auzit ca-i ajuta.
    Dar se simte diferenta si in modul cum pretind informatie: sa le fie furnizata pe tava, mura in gura. Search pe Portal?!? De ce, cand pot pune o intrebare si pretinde raspuns direct? Fara sa se uite ca la aceeasi intrebare s-a raspuns doua randuri mai jos, si iar patru randuri mai incolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mugurel, nu tre' sa fii asa pesimist...Intr-adevar timpul zboara si discutand cu actualii studenti iti vine sa spui " pe vremea mea...era altfel" , dar nu trebuie sa ne consideram chiar "dinozauri" poate pe la 60-70 de ani...daca mai prindem.Suntem inca in forma..chiar daca am pus un "pic" de burta :D

    RăspundețiȘtergere
  4. N-as zice pesimism, nici macar resemnare. Doar constientizare. Daca discutia a fost miercuri, pana luni imi trecuse iar si faceam glume cu studentii. E vorba doar de momentul in care te trezesti ca esti mult mai in varsta decat cei din jurul tau. Si in jurul meu sunt studenti.
    Maine-poimaine constat ca nu-mi mai plac filmele sf ci vreau de alea cu viata de familie, ca fac bancuri deocheate si ma uit la Anca cu "Sunt tanar, doamna, si mai pot".

    A, da, si un citat super din Battlestar Galacticii:
    -They better start having babies.
    -Is that an order?

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai, Mihai, intra si fa bancuri cu fosile!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer să fiu, m-am simţit dinozaur din momentul în care am ieşit din sala unde am prezentat lucrarea de licenţă. Mi-e ciudă pe ăia care la 1 octombrie pleacă la facultate şi noi merem ca pensionarii la joburile noastre. Asta e, de vreo 3 şi ceva, facem parte din clasa muncitoare. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Of, Stefane, dar eu ca vad studentii plecand periodic in vacanta, in timp ce la mine ramane program normal de lucru....
    Si sa vezi vara bancuri cu faptul ca la ei e vacanta de 3 luni (+/-), iar la mine e concediu de o luna.
    Viata de angajat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Mugurel,
    Nu stiu cum de abia acum dau de blogul tau.
    Apropo de FacultatEAA vreau sa te intreb daca ai vreun exemplar din cele 2 numere pe care le-am scos cu "Itza" in format hartie?

    Salutari,
    Marius DANGA

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut, Marius.
    Ca sa fiu sincer, nici nu stiu. SPER ca mai am ceva acasa, la Piatra Neamt.
    Acolo sunt "arhivele".

    RăspundețiȘtergere