Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

luni, 13 aprilie 2009

Interes, interese

Se spune ca Viena colcaie de spioni; austriecii stiu si ii stiu, dar nu iau nici o masura, pentru a nu-si periclita interesele (comertul cu vestul, gazele din est). Ca urmare mai multi dizidenti care au ajuns aici fugind (mai ales de Rusia) au fost asasinati pe strazile vieneze, in apropierea politiei care a “esuat” in a-i proteja.

Referinta este, desigur, la Moldova, si cum restul lumii “nu ia nici o masura, pentru a nu-si periclita interesele”.

Ma chinui de saptamana trecuta sa gasesc timp sa scriu ceva, dar mereu mi se pare ca e prea putin. Pe de o parte, este o manipulare. Pe de alta parte, exista clar o forma de represiune. Peste toate este presa, penibila ca Moldova 1, agresata ca JurnalTV.md, la post ca ProTV Chisinau sau jalnica precum Realitatea. A scrie despre una fara a lua in calcul cealalta este scris ca sa fie scris. Iar informatii suficiente nu avem. Sunt ascunse in spatele ochilor lui Putin, in tacerea lui Basescu, in deformarile presei internationale. Ceva se stie. Ceva nu se spune.

De ce am scris, totusi, este pentru ca am gasit acest articol despre optica americana, care poate fi extrapolat foarte usor.

Hai Moldova! Dar cu sau fara comunisti, va fi foarte rau inainte sa-ti fie bine…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu