Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

vineri, 30 mai 2008

UPU


De doua ori la urgenta in 3 zile (sambata si luni). Aceeasi problema, pietre la rinichi. Daca n-ai ghinion, nu mori, doar te chinui.

Urgenta (cel putin la Iasi) nu este asa de murdara pe cat o cred unii. N-are cum iti place, dar, o data ce-ti vine randul, esti tratat. Gratis. Partea aia cu venit randul este mai problematica. Accidentele sunt accidente si altfel au prioritate. Durerea este secundara; poti fi lasat sa te doara inca 5 minute (sau, cum era unul langa mine, sa-ti versi stomacul intr-o punga). Prioritateau adevaratele complicatii.

Am pornit cu gandul sa fac un post mai lung. Nu prea am ce descrie despre mine si ce mi-au facut: bagat medicament in vena, simtit bine in cinci minute, scos sange pentru analize, mutat pe propriile picioare la echografie. Ecografia de la Sf. Ioan mi-a ratat piatra. Doua retete dupa fiecare doctor, si mesajul final: bea doi litri de apa sau ceai. Dar nu in timp ce te doare!!!! Iei medicamentul, sapa pietricica, pleaca de unde e infipta, trece durerea, poti baga ceai in tine, ca altfel nu faci decat sa-ti umfli rinichii si mai mult.

M-a impresionat tineretea doctorilor. Cei de la Sfantu Ioan pareau studenti in practica. Si la Spiridon, doctorita care m-a tratat, si cea de langa ea, parea sub 30. Atat ca erau prea putini. Doua tamponari grave si gata, sunt pana peste urechi in treaba.

Cat despre cladiri... nu vezi culoare de alea americane, cu loc sa faca targile manevre si alte de astea. Vezi in schimbi varsta cladirilor peste tot. Se vede ca s-au facut investitii. Se vede ca nu e suficient.

Tipul din imagine este doctorul Tudor Ciuhodaru, seful de la Urgenta Sfantu Ioan si un om care a reusit sa se tina departe de scandalurile care o sapa, de exemplu pe sefa de la Spiridon. Nu m-a tratat el, dar l-am vazut pe acolo. Personal il admir, desi nu ne cunoastem. Intre altele este autorul proiectului CIRTITA (Centru Integrat Regional Tratamente Intoxicatii Traume Arsuri), de care sper sa am ocazia sa mai spun doua vorbe candva.

Un comentariu:

  1. oh!!! imi pare rau sa aud ca ai probleme de sanatate serioase.. ai grija si'ti tin pumnii sa te faci bine cat mai repede!

    RăspundețiȘtergere