Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

vineri, 21 august 2015

Dallas, partea 1: Până acolo


"Doi tineri români sunt singurii care vor reprezenta ţara noastră la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015. Ei vor concura cu peste 100 de studenți din 40 de țări pentru a obţine titlul de Campion Mondial la Microsoft Excel 2010. Competiția se desfășoară în Statele Unite ale Americii, între 9 și 12 august." (Digi24)

Pe lângă cei doi studenti (Gabriel Buzilă, de la FEAA Iaşi şi Manuel Băşcărău, de la FEAA Timişoara) au calatorit la Dallas si doi profesori insotitori: subsemnatul şi Claudiu Brandas, de la FEAA Timişoara.



Iasi-Timisoara via Trenul Foamei, care la cuseta/vagon de dormit nu mai e asa de fioros, dar costa cu 50 de lei in plus fata de deja scumpul 140 (eu am cerut sa nu plecam cu avionul la Bucuresti, pentru ca Tarom tocmai facuse iar o figura de lasase pasagerii cu ochii in soare pe aeroportul din Iasi). Am stat o seara in Timisoara, un oras pe care l-am revazut cu placere, al carui centru istoric e mult mai aerisit decat al Bucurestiului si al carei Bega chiar merita planurile de rau navigabil.

 

Transport cu masina “firmei” la Belgrad, un oras pe care sper sa-l pot vizita candva. Avion la Amsterdam, si de acolo la Dallas Fort Worth. Poze cu nori, si-mi vine sa mor de ciuda ca la intoarcere am avut loc pe mijlocul avionului si toti aia care s-ar fi putut uita pe geam la stele trasesera obloanele.
Groenlanda


Zbor deasupra oceanuluiMarile lacuri americane chiar sunt mariZbor peste Canada

Dupa 8 ore de zbor (film, somn, film) coboram brusc (si intentionat) de la 12.000 de metri la vreo 3000, de-am avut urechile infundate pana in taxi. Din avion zona asta de Texas pare o pajiste imensa, predominant plata, cu smocuri de copacei si padurici mici, taiata de cele mai largi autostrazi vazute vreodata.  

Taxi-ul pana in Grapevine (orasel parte a zonei metropolitane Dallas) a fost 14 dolari, la care (sa vedeti fază) s-au adaugat 2$ de persoana suprataxa ca ne-a luat de la aeroport, un dolar taxa standard pentru benzina + inca 3 dolari nu mai stiu de ce; totul legal; ca asa e-n Texas.
Cazare la Gaylord Texan Resort & Convention Center. E mai uosr de descris privind macheta: structura octogonala e curtea interioara (acoperita si izolata complet de exterior, astfel incat tot aerul este filtrat si conditionat). Curtea este inconjurata de 3 hoteluri de 9 nivele si 3 stele. Este un complex mamut cu nenumarate sali de evenimente si conferinte, cateva magazine si terase tematice, piscina interioara si exterioara. La toate astea se adauga gradina interioara cu paraias, cascade, rocarii si fantani arteziene, precum si o cladire separata care gestiona iesirea la lacul Grapevine si un mini aquaparc in apropiere. 

 
Camera “standard” de doua paturi “queen” a costat 700 de dolari in varf de sezon (nu includea 19$ pe zi parcarea, vreo forma de consumatie sau transport gratuit in oras, dar permitea acces la piscina si aquaparc). Avand in vedere cat de bine am stat dupa trei zile la BestWestern, nu cred ca merita atatia bani, indiferent cat de frumos este paraiasul ala.


 


Intre concurs si premiere a fost o zi de relaxare, in care concurentii si insotitorii au fost dusi la Six Flags Hurricane Harbor, un Aqua Park. Comparatia cu Aqua Magicul de la Mamaia este imediata, dar exceptand politica de bauturi, Mamaia iese foarte bine, datorita unui sistem cel putin ciudat: cu cateva exceptii, la atractiile “de inaltime” se da drumul unei noi persoane dupa un anumit timp. Cel mai evident a fost la topoganele inalte, "simple": nu se putea ca la Mamaia, salvamarul de sus sa se uite jos sa vada daca a iesit omul din apa; aici se asteapta 30secunde/un minut/doua minute, in functie de atractie. De ce? Degeaba; stai batut de soare si astepti sa treaca timpul. Un sistem cu adevarat idiot care te facea sa pierzi o multime de timp la cozi.
 Politica de bauturi la care ma refeream presupune cumpararea unui pahar, si apoi primesti reumpleri gratuite de cate ori poftesti. Aici un pahar (cred ca de un litru) era 15$, cu reumpleri gratuite toata ziua si 1$ in restul anului. Pare mult, dar la banii lor nu e.

 Inapoi la Gaylord, si de-acolo la Circle R Ranch, o ferma gandita pentru evenimente, unde organizarea chiar ne-a lasat masca: actori angajati pe post de cowboy si dame de companie, tauri mecanici pentru calarit si aruncat lasouri, tauri reali pentru poze si filmari, plimbari cu tractorasul, “dueluri” cu pistoale cu capse, curse de armadillo, dansuri, jocuri, bauturi non-alcoolice la discretie si, la urma, rodeo :D.

 
Am vazut o multime de lucruri faine in saptamana asta, dar Circle R Ranch cred ca a fost singurul obiectiv care sa fi fost reusit dintr-un capat in altul.

Si apoi somn, si apoi finala, si apoi decazarea. Noi patru am mai ramas vreo 3 zile in America (dar ne-am mutat de la Gaylord :).

Maine va povestesc despre Centrul Spatial, Golful Mexic si Dallas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu