Bine ati venit pe blogul meu
Nu al universitatii.
Nu al facultatii.
Al meu.

Daca ati ajuns pana aici, probabil ca stiti cine sunt.

vineri, 27 iulie 2012

NU votez la referendum


… dar inainte de a sari la mine, voi, toti cei pe care v-am batut la cap la precedentele alegeri cu “importanta votului” ascultati-ma o clipa. Ca m-am gandit mult cum se impaca principiul suveran al consultarii poporului (in care cred) cu ce se va intampla duminica.

NU votez la referendum pentru ca asta nu e consultare populara, asta e manipulare pe fata. A merge acum la vot inseamna a spune ca oricand apare o noua majoritate, dam 20 milioane de euro sa vedem daca populatia vrea sa schimbe si presedintele. Constitutia prevede clar: il suspendam pentru incalcari grave ale Constitutiei. Tradare, incalcarea legilor, trafic de influenta, mergand chiar pana la participarea la manifestatiile electorale ale unui partid (unde ti-e echidistanta, Crin?).  Faptul ca si-a numit cunoscuti  in ministere NU e incalcarea Constitutiei, e “echipa”, iar Ponta ar trebui sa taca avand in vedere ce cretinoizi a plimbat pe la ministerul Educatiei. Faptul ca i-a zis aleia tiganca imputita in masina personala intre patru ochi cu nevasta nu este incalcarea Constitutiei. Si oricum, intre un presedinte spurcat la gura si unul manierat dar penal ca Bombonel, al doilea sa stea la puscarie iar primul sa vina sa tina in frau specimenele useliste care, de cand a plecat, si-au dat in petec.

Un alt motiv pentru care NU merg la vot este ca sunt milioane de vite in tara asta, si ei(ele) vor merge. Vor merge si oameni cu capul pe umeri si cu credinta sincera ca trebuie votat DA, si nu ma adresez lor; dar vor merge si multe vite*. Ele vor cere ca Base sa fie demis nu pentru ca a incalcat Constitutia, ci pentru ca le-a taiat pensiile nesimtite, ca i-a pus sa munceasca pentru ajutoare sociale, ca asa le spun Antenele sau pur si simplu pentru ca li se da o bere la birt daca fac dovada votului. Ori daca sistemul cere sa se adune jumatate +1 din populatia tarii pentru a sustine ca detractorii au dreptate, solutia nu este sa te duci la vot sa spui NU, solutia este pur si simplu sa nu te duci la vot daca nu esti de acord cu detractorii. Mai ales daca nu bei la birtul din sat, chiar nu ai ce castiga.

Poate ar fi ceva de spus despre datoria cetateneasca.  Dar o vorba spune ca atunci cand esti intre oameni, fii om; cand esti intre caini, fii lup. Nu cred ca va fi un referendum corect. Oameni adusi cu forta, planuri de interventie cu voturi, neutilizarea softului care sa previna votul multiplu, etc, etc. Dar poate mai important, nu cred, sincer si cu tarie, ca Pontanescu actioneaza pentru binele Romaniei. Nici macar nu cred ca Voiculescu, Antonescu si Ponta cred ca actioneaza spre binele Romaniei; cel mult isi zic ca Romania poate suporta acest soc (infinge-v-as cursul de schimb in gat, pana va iese prin fund!) si ca apele o sa se linisteasca dupa alegeri; probabil ca il cred pe Voiculescu cand le spune ca vitele o sa fie tinute in frau, cum au mai fost si inainte, iar BNR o sa cedeze si o sa tipareasca moneda, etcetc. Ca urmare datoria cetateneasca este sa ma prevalez de ce mi-a mai ramas din Constitutie si sa-mi folosesc toate armele pentru a ma apara. Iar cea mai puternica arma acum nu este buletinul de vot, ci neprezentarea. NU m-ati convins, Pontanesti, Ciutaci, aplaudaci si vite care improscati cu noroi prin comments-uri, televiziuni si site-uri si ca va pasa de interesul cetateanului. Cat despre diferite ONGuri si “societati civile”, sa se taraie in vreo groapa comuna si sa moara, ca n-a sarit nici una cand toata Europa striga ca se incalca Constitutia, sar acuma cu “valentele democratiei”. Te si apuca scarba.

Si ar mai fi un motiv pentru care nu merg la vot: ma simt luat de prost. Simt ca sunt luat de fraier, ca sunt tratat ca ultimul cretin de Antonescu, Ponta si Voiculescu. Mai mult, de cand au venit ei simt ca Europa ma priveste ca pe membru unei tari de prosti, imi sta in minte replica lui Cioaba despre “Tiganeala din Parlament”,  il revad pe Ponta admonestat pe fata sau prin aeroporturi de lideri europeni; imi imaginez doua palme pe obrazul primului ministru al Romaniei de la seful Parlamentului european si, peste toate, il aud pe Antonescu cum imi spune sfidator ca toate astea, si cursul de schimb, si plagiatul lui Ponta, si “sinuciderea” lui Nastase, si incalcarea legilor, si planurile viitoare de desfiintare a DNAului, si schemele comuniste de manipulare, toate astea nu conteaza, sunt diversiuni basiste, Europa intreaga este proasta si manipulata de Basescu, iar USLul are dreptate, USLul este singurul care are dreptate.
Am fost la toate alegerile de pana acum, m-am uitat la dezbateri, am cantarit si am decis. Acum nu am ce decide. USLul nu raspunde la interpelari, se face ca ploua cand este prins cu ulceaua mica, face gainarii de ultim hal (vezi "vila lui Basescu”), inventeaza plagiate, refuza dialogul si, de fiecare data cand este prins, da vina pe Basescu. Ponta a plagiat—e o intoxicatie politica a lui Basescu. USLul a semnat ca se angajeaza sa desfiinteze DNAul—Ponta spune ca e o intoxicatie PDLista, chiar daca celelalte parti au confirmat. Europa ne trage de urechi—e dezinformata de Basescu.
Cat de vita ma credeti?

*Iar de voi, cei care chiar ati stat si v-ati gandit si credeti sincer ca este mai bine pentru tara ca Basescu sa plece, imi pare la fel de rau pe cat va pare voua de mine. Cei care considera ca doar vitele voteaza DA se inseala la fel de mult pe cat cred vitele ca daca nu esti cu USLul esti basist.

marți, 24 iulie 2012

De ce voteaza unii DA la referendum


Un post lung, peste care puteti sari daca nu va intereseaza subiectul.

Cei care ma urmaresc pe FB imi stiu parerea despre Referendumul de duminica si motivele lui. Nu trebuie sa uitam insa, ca pe langa aplaudaci si tarani (in termenul peiorativ al cuvantului), exista si oameni cu capul pe umeri care l-ar vrea plecat pe Basescu. M-am intrebat ce este in mintea unui astfel de om, si acum doua saptamani, pe cand abia incepuse nebunia, am avut ocazia sa intreb pe cineva. Pe doamna N nu o cheama N, dar asta e irelevant; are 50 de ani si un pic, e casatorita, functionara undeva in aparatul bugetar dintr-un oras de provincie, nu are facultate, dar  nu poate fi caracterizata de cuvantul “proasta”.  Si voteaza DA la referendum.

—De ce?
—Pentru ca romanii nu traiesc bine si Basescu o facut mult rau oamenilor. Eu l-am votat pe Basescu, si am rude care s-au suparat pe mine. Acum pur si simplu ma bucur. E democratie si am eu bucuria asta. Mi-a luat din salar; si stii ce-au facut PDListii in toata perioada asta? De fiecare data cand in Parlament astia nu votau legile lor, Boc aparea si spunea “Ne asumam raspunderea”. Ei, acum sa-si asume si ei raspunderea.
—Corect, dar pe de alta parte, mecanismul asumarii raspunderii nu a fost inventat de Boc, exista si pe vremea lui  AdrianNastase. Dar de fiecare data can PDL-ul a facut cate o chestie de asta...
—… Basescu o iesit pe post si o zis ca o sustine…
—… USLul a contestat-o la Curtea Constitutionala care a spus ca respecta Constitutia. Sau, mai exact, legile, desi date prin Ordonanta, erau legale. Ce nu a fost legal, s-a refuzat. Ceea ce nu e cazul cu modul in care s-a ajuns la referendumul asta […]
—Extraordinar! Dar Basescu cum si-a permis sa-si numeasca oamenii la Curtea Constitutionala?
—Curtea constitutionala are 7 judecatori: 4 sunt din PSD sau PNL
—Eu stiu sigur…
—… de la Antena 3…
—… nu conteaza, eu stiu sigur ca Basescu si-a numit membrii la Curtea Constitutionala.
— Da: 2. Majoritatea sunt USListi
[…]
— Hai sa te intreb altceva: il suspenzi pe Basescu. Pe cine pui in locul lui?
—Aia este trist, ca nu avem pe cine vota.
—Pai daca il suspenda pe Basescu Antonescu candideaza. Il votezi pe Antonescu?
—Nu-l votez, dar poate mai candideaza cineva.
—Cine? Vadim, Becali, MRU. Si Blaga,hai sa-l baga, si pe asta.
—Poate mai apar si altii?
—Cine? Da tu un nume.
—Uite, Cristian Tudor Popescu.
[...]
—Eu ca sa am o discutie complexa cu tine ar fi trebuit sa ma documentez. Eu nu am citit nimic saptamana asta despre subiect…
—… dar stii ca vrei sa-l suspenzi pe Basescu.
—Basescu nu mai este acelasi care era in primul mandat. A primit al doilea mandat si si-a luat-o in cap.
—Tu stii ca in al doilea mandat a venit criza. Tu te astepti ca in al doilea mandat situatia generala sa fi fost aceeasi, dar nu a fost cazul. Nu uita ca in primul mandat Basescu a tot spus: puneti niste bani deoparte. In timp ce guvernul Tariceanu si Geaoana inainte au topt dat bani. Tu ai mai spus o data ca ai vota cu liberalii ca pe vremea lor aveai mai multi bani.
—Lasa-ma tu, ca am tot urmarit. Cat au fost in parlament stateau pe la hoteluri si primeau diurne, le tot dadeau pe la emisiuni cheltuielile.
—Stiu. Dar stii cine a fost in topul cheltuielilor? PNListul Feneciu de la Iasi.
—Eu nu stiu asta, stiu doarca am dat bani multi pe cheltuielile parlamentarilor.
—Iti dai seama ca una din cele mai mari cheltuieli am facut-o in astia 4 ani cu Crin Antonescu, care este campionul absentelor ani la rand. Asta o reusit sa ajunga la servici mai rar decat Catalin Voicu, care a stat doi ani in puscarie. […] Bun, dar nu conteaza cu nimic faptul ca in UE, unde o multime de state sunt in buda rau de tot, Romania este (pardon, era) laudata pentru ca a luat masurile adecvate asigurarii stabilitatii?
—Cine lauda? Basescu?
—Nu Basescu, diferite organizatii europene. La toate tarile latine le-a mers prost (exceptand Franta), in Romania a fost bine, au fost investitii, s-au dat imprumuturi la dobanzi reduse. O duc rau tari in care iti doreai sa fugi din Romania. La noi au venit investitori, au deschis fabricute, au facvut locuri de munca.
—Pai uite, unul din motive este ca a vandut tara asta strainilor si noi suntem sclavi in propria tara. Au venit atatia si au luat resursele si bancile…
—… Corect, atat ca au venit inainte. Marile privatizari si jaful de care vrobesti sunt facute inainte de Basescu. Sub Iliescu. Nu el a patronat marea privatizare? Privatizarile nu s-au facut inainte de 2000? Numeste una care-i facuta dupa? Eu nu zic ca nu s-au facut, dar alea la care te gandesti tu, sunt facute sub Iliescu si Nastase. Au trecut 22 de ani de la revolutie, timp in care Basescu a fost presedinte 6.
—Da’ dar uite, Rosia Montana si Gazele de sist, pe care Basescu le tot sustine.
—Nu s-a facut nimic, de 8 ani se tot haraie cu Rosia Montana si nu s-a facut nimic, iar cu gazele de sist s-a spus ca sunt acolo si urma sa se dezbata.
—Pai daca nu intervenea presa.
—Dar astea nu le face presedintele. Si-a spus si omul o opinie. Urma sa se dezbata, dar s-a schimbat guvernul […]